Még dobolni is tud a Xiaomi emberszerű robotja

Egyelőre nem kell attól félni, hogy a Xiaomi CyberOne elveszi a dobosok munkáját, ám egészen figyelemreméltó, hogy a tudósok ilyen ismereteket is képesek voltak beletáplálni a szerkezetbe. 

A kínai elektronikai vállalat augusztusban mutatta be első humanoid robotját, amellyel rendesen meglepték a publikumot. A gyártó közlése szerint a CyberOne képes érzékelni maga körül a teret, valamint felismeri az egyéneket, gesztusokat és kifejezéseket, így nem csak látja, de fel is dolgozza a környezetét. A világgal való kommunikáció érdekében a gépet egy saját fejlesztésű szemantikus intelligenciával és egy érzelemfelismerő rendszerrel is felvértezték, amely képes osztályozni az emberi érzelmeket. A robot állítólag felismeri a boldogságot, és akár meg is vigasztalja a felhasználót, ha azt látja, hogy az szomorú.


A cég most megtanította a CyberOne-t valami nagyon érdekesre. Dobosversenybe még korai lenne benevezni, többek között a mozdulat is hagy némi kivetnivalót maga után, de az tény, hogy a robot megtanult dobolni.

Zeyu Ren, a Xiaomi Robotics Lab vezető hardvermérnöke és munkatársai abban bíznak, hogy humanoid robotjaikkal enyhíteni tudják a világszerte egyre súlyosabb problémát jelentő munkaerőhiányt.

A CyberOne természetesen nem az egyetlen humanoid robot a piacon, a Tesla például évek óta dolgozik Optimus nevű robotján, amelyet olyan munkákra szánnak, amiket az emberek nem szívesen végeznek el.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?