Megint felfalta egy vetélytársát a Microsoft!

A Microsoft felvásárolta a Lumenisity nevű száltechnológiás vállalatot, ami gyorsuláshoz vezethet. 

A Microsoft felvásárolta a Lumenisity nevű száltechnológiai vállalatot, aminek eredménye az lehet, hogy felgyorsulnak az adatközpontjai és ügyfelei között működtetett kapcsolatok. Az óriáscég nem hozta nyilvánosságra a Lumenisity megvásárlásának feltételeit, de részletezte az ügylet mögött álló indokokat. „A Lumenisity innovatív és iparágvezető HCF (hollow core fiber) terméke gyors, megbízható és biztonságos hálózatépítést tesz lehetővé globális, vállalati és nagyvállalati szervezetek számára” – írta a Microsoft a felvásárlásáról. „Az akvizíció bővíti cégünk képességét globális felhő-infrastruktúrájának további optimalizálására és a Cloud Platform, valamint a Services szigorú késleltetési és biztonsági követelményeket támasztó ügyfeleinek kiszolgálására.


microsoft
Kép: LightReading

A technológia az iparágak széles skáláján, többek között az egészségügyben, a pénzügyi szolgáltatásokban, a gyártásban, a kiskereskedelemben és a kormányzati szektorban nyújthat előnyöket.” Általánosságban a Lumenisity üreges magú száltechnológiája a szálkábelben lévő szabványos üvegmagot egy levegővel töltött kamrával helyettesíti. A Microsoft szerint a fény a levegőben 47%-kal gyorsabban terjed, mint az üvegben. Ugyanakkor nem a redmondi óriás az egyetlen vállalat, amely érdeklődik a HCF-technológia iránt általában és a Lumenisity iránt konkrétan. Az egyesült királyságbeli BT és az amerikai Comcast is tesztelte a Lumenisity kínálatát. A Comcast áprilisban jelentette be, hogy Philadelphiában egy 40 km-es „hibrid” kapcsolaton keresztül, amely a régi üvegszálat és az új üreges magszálat használta, 10 Gbit/s és 400 Gbit/s közötti sebességet tudott támogatni. A gyorsabb sebesség mellett a HCF-technológia javíthatja a hálózat biztonságát, csökkentheti a költségeket, és potenciálisan csökkentheti a nagy távolságokra történő átvitelhez szükséges átjátszók mennyiségét.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?