Kivégzik a TikTok-ot!

Marco Rubio szenátor kétpárti törvényjavaslatban terjesztette elő a kínai tulajdonban álló közösségi média, a TikTok betiltását az Egyesült Államokban. 

A kínai közösségi média már évek óta folyamatos vita tárgyát képezi az amerikai döntéshozók körében. Először Donald Trump volt amerikai elnök vetett fel nemzetbiztonsági kérdéseket a TikTok használata kapcsán, de az őt követő Joe Biden alatt sem dőlhetett hátra a közösségi média. Nemrégiben például a Chris Wray, az FBI igazgatója adott ki figyelmeztetést arra vonatkozóan, hogy a népszerű alkalmazás a kínai kormány kezében van.tiktok


Most az amerikai kormány republikánus tagja, Marco Rubio jelentette be, hogy olyan jogszabályt terjesztenek elő, amely blokkolná a Kínában vagy Oroszországban működő közösségimédia-cégek alkalmazásainak használatát az USA-ban – írja a Reuers. „A TikTok egyedülálló lehetőséget kínál a CCP-nek több mint 1 milliárd felhasználó megfigyelésére világszerte, beleértve az amerikai tinédzserek közel kétharmadát” – írta Rubio és a szintén republikánus Mike Gallagher a Washington Postban megjelent cikkükben. Álláspontjuk szerint a kínai kormány amerikai állampolgárok elleni kémkedésre és a Kínai Kommunista Párt saját narratívájának közvetítésére használja az alkalmazást.tiktok

A TikTok szóvivője aggasztónak nevezte az Egyesült Államok hozzáállását, aki ahelyett, hogy befejezné a közösségi média-cég nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, inkább úgy dönt, hogy az alkalmazás betiltását szorgalmazza, ami semmilyen szinten nem fog javulást eredményezni az Egyesült Államok nemzetbiztonságában.

Tehát mindkét amerikai nagy párt elkötelezett a TikTok betiltásában, ami minden bizonnyal meg fogja pecsételni az app sorsát. Ezek után ugyanis egyrészt kiesik döbbenetes mennyiségű felhasználó, köztük igen népszerű tartalomgyártók. Emiatt aztán értelemszerűen tovább csökken majd a látogatottság. Ennél is súlyosabb következmény, hogy ezt követően nyilván potenciális hirdetők tömegei hagyják majd el a platformot, ami  gazdaságilag megroppanthatja a céget. Ez pedig értelemszerűen arra kényszeríti majd a konszern mögött álló befektetőket, hogy vonják ki a tőkéjüket. Olyan lavina indul meg a TikTok amerikai betiltásával, amelynek a vége a pusztulás és halál.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?