Fullba nyomja a kretént a mobil piac egykori királya

A HTC minden maradék energiáját és pénzét egy full felesleges eszköz kifejlesztésére fordította. Taps!

Ma már hihetetlennek tűnik, de attól még igaz, hogy egykor a HTC volt a telefonos szektor egyik királya. A cég dobta piacra az első androidos okostelefont, és éveken át megtartotta vezető pozícióját az iparágban. Ebből mára semmi sem maradt.
A katasztrofális vezetői döntésekkel, rossz termékpolitikával, elbaltázott fejlesztésekkel sikerült gyakorlatilag kifilézni a vállalatot. A cég mostanra szinte teljesen kiszorult a telefonos színtérről, már a márka egykori rajongói is máshova pártoltak.htc


Ez többek között annak is köszönhető, hogy évekkel ezelőtt úgy határoztak, hogy az erőforrásokat a telefonok helyett egy új, „feltörekvő” színtérre irányítják. Valami zseni azt találta ki, hogy a VR lesz a következő nagy durranás, és sikerült ebbe az irányba fordítania a konszern hajóját. Ma már tudjuk, hogy ez végzetes tévedés volt. A virtuális valóság SOSEM futotta be azt a karriert, amit korábban jósoltak neki.htc

Ettől függetlenül a HTC-nél a jelek szerint úgy vannak vele, hogy ha már egyszer fejjel nekirohantak a falnak, akkor megtehetik bármikor újra! A cég ugyanis azt jelentette be, hogy a CES-en bemutatja vadonatúj termékét, ami nem más, mint egy VR szemüveg. Bravó! Ez aztán nagyon kellett! Egyébként is alig érdeklődik valaki az ilyen termékek iránt, ráadásul olyan vetélytársak vannak a szektorban, mint a Sony, az Apple vagy a Meta. Annyira jók a kilátásai a HTC-nek ezen a területen, mint a hóembernek a pokolban.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?