robotporszívó wc facebook
Fotó: Technology Review

A porszívót gyártó cég azzal védekezik, hogy a kényes fotót egy tesztmodell készítette, nem az eladásra szánt termék. 

A kényes fotón, amin egy elmosódott női alak látható, amin a WC-n ülve végzi a dolgát, egy Roomba robotporszívó készítette, a felvétel pedig kiszivárgott a Facebookra, a Discordra és más közösségi oldalakra – számolt be az Insider a MIT Technology Review jelentése alapján. Ahogy a szakportál is írja, a robotporszívók rendszeresen rögzítik a környezetüket, majd a felvételeket elküldik egy többnyire biztonságos felhőszolgáltatásba. Ám ahogy a mostani példa is mutatja, nem minden tárolóhely biztonságos.

Mint kiderült, a képeket (merthogy több intim felvétel is előkerült) a céggel szerződésben álló Scale AI adatkezelő startup szivárogtatta ki, akik 2020-ban tették közzé a Facebookon, a Discordon és más platformokon. A jelentés szerint a startup alulfizetett venezuelai dolgozói osztották meg a képeket privát csoportokban.

A Roomba porszívókat gyártó iRobot szóvivője megerősítette a fotók kiszivárogtatását. A vállalat azzal védekezik, hogy a tesztporszívók olyan hardver- és szoftvermegoldásokat tartalmaztak, amelyek soha nem voltak elérhetőek a piacon a fogyasztók számára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!