Ilyen lehet a világ legkényelmetlenebb irodai széke

Legkevésbé a kényelem és az ergonómia lehetett a tervezők fejében akkor, mikor valósággá álmodták ezt az irodai széket. 

Akik irodai munkát végeznek, és munkaidejük jelentős részét egy székben ücsörögve töltik, elég jól tudják, hogy egyáltalán nem mindegy, mennyire komfortos az ülőalkamatosság. Egy rossz szék megkeserítheti az ember mindennapjait, hogy a munkaidő végére fájó háttal, sajgó derékkal menjen haza. Nos, a Factory-M által bemutatott ametiszt irodai szék megalkotásakor vélhetőleg az emberi test volt az utolsó utáni szempont, amit figyelembe vettek. A 3 385 dollárba (nagyjából 1,3 millió forint) kerülő bútordarab ötlete Koichi Hasegawa fejéből pattant ki. Mégpedig akkor, amikor az Egyesült Államokban járt vakáción, és az egyik boltban meglátott egy olyan ametiszt kristályt, ami leginkább egy irodai székre hasonlított.


szék
Kép: Techeblog

Látva ugyanakkor a Hasegawa-féle konstrukciót, nem gondolnánk, hogy bárki is valóban ilyesmire vágyna ülés céljából. Még annak ellenére sem, hogy a forgalmazó szerint használat előtt célszerű az éles részeket lecsiszolni. De ha esetleg így mégis használhatóvá válhatna, akkor sem egyszerű a dolog, tekintve a 90 kilogrammos súlyát. Sokkal átgondoltabb koncepciónak tűnik az az irodai szék, amit nemrég mutattak be a Volkswagen logójával, és még húzni-vonni sem kell, hiszen magától megy. Egyetlen hibája, hogy csak prototípusként létezik, és nem lesz belőle tömeggyártásba szánt példány. Mint ahogy az ametiszt székből sem, szerencsére.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?