A mobilpiac felé kacsingat a kábelszolgáltatás

A kábelszolgáltatók egy kisebb csoportja korábban úgy döntött, valami újat kell kitalálni, és a mobilpiac felé vették az irányt.  

A Comcast, a Charter Communications, és az Altice USA olyan mobilszolgáltatásokat indított, amelyek alapvetően az otthoni szélessávú üzletágaik megerősítését szolgálták. A szélessávú előfizetők megtartása és megszerzése érdekében a mobilpiac és ezen belül a mobiltelefonok felhasználása gyorsan kritikus stratégiává válik a kábelszolgáltatók számára. Mégpedig azért, mert a vezetékes és vezeték nélküli verseny, valamint a fogyasztói mozgások általános lassulása miatt gyengülő, az új értékesítési lehetőségeket csökkentő szélessávú alaptevékenység támogatásának egyik módja lehet. A Comcast, a Charter és kisebb mértékben az Altice USA a legjobb példák arra, hogy ez a stratégia sikeres lehet a mobilvonalak bővítése és az alapul szolgáló pénzügyi modell tekintetében.


Kép: FreeMove Alliance

A siker nem egyik napról a másikra következett be, de a Comcast és a Charter, amelyek a Verizonnal kötött MVNO (Mobile Virtual Network Operator) megállapodásokon keresztül működtetik a mobilszolgáltatást, 2022 harmadik negyedévében együttesen 729 000 előfizetőt adtak hozzá, és az időszakot összesen mintegy 9,61 millió vonallal zárták. A Comcast Xfinity Mobile szolgáltatása 2021-ben, mintegy négy évvel a szolgáltatás elindítása után kezdett nyereséget termelni, és a Charter is ezen az úton halad, hogy elérje ezt a szintet. Az Altice USA mobil ambíciói, amelyek a T-Mobile-lal kötött új MVNO-megállapodáshoz kötődnek, továbbra is folyamatban vannak. Mások egyértelműen hasonló potenciált látnak a mobilban. A Cox Communications újra beszállt a mobilpiacra, a WideOpenWest pedig a Reach Mobile-lal való partnerségén keresztül lépett be a játékba. Valójában a mobilszolgáltatások méretarányos kínálata jelenti az egyik nagy kihívást, amellyel az amerikai kábelipar többi szereplője szembesülni fog. Van azonban remény, mivel a National Content & Technology Cooperative (NCTC) olyan MVNO-megállapodásokat szorgalmaz, amelyek lehetővé teszik a több mint 700 független kábelszolgáltatóból álló tagság számára, hogy a mobilszolgáltatást is a kínálatuk részévé tegyék.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?