Nem fogod elhinni, hogyan készült ez az Airbus A380

A gyomorforgatóan elcsépelt bulváros címadás ebben az esetben tényleg fedi a valóságot, mert ahogy ez az A380 világra jött, az egy igazi csoda. 

Jelenlegi történetünk is kiváló példája annak, hogy vannak a világban olyan fanatikusok, akik bőven Nobel-díjat érdemelnének azért, amit megszállottságukban alkotnak. Ezúttal egy Ramy nevű figura előtt borulunk térdre, aki egy Airbus A380 RC modell megépítésére vállalkozott. De nem ám úgy, hogy vett valami kittet, amit aztán otthon szépen összelegózott, hanem saját tervezés és gyártás folyamán született meg a lenyűgöző végeredmény. Persze mindez időt vett igénybe, hiszen a projektből egy év alatt lett valóság, amit aztán a lenti videó végén szépen meg is reptetnek. 20 percnyi mozgóképes anyag, de egyetlen unalmas pillanat sincs benne.


Méretarányát tekintve 1:21 (ezért is ilyen szép nagy), fesztávolsága 3,9 méter, hossza 3,6 méter, súlya pedig 25 kg. A gyártási folyamat minden egyes lépése lenyűgöző, kezdve a törzshöz szükséges sablonok legyártásával, az Emirates festés felragasztásáig. A Boeing 747-eshez hasonlóan az A380-as gyártása is véget ért, hiszen az utolsó gépet (272-es sorozatszám) 2021. december 16-án adták át az Emirates-nek. Az Emirates valójában az utolsó kilenc A380-asból kapott így nyolcat, míg a maradék egy az All Nippon Airways-hez (ANA) került.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?