Péntek 13-ára babonaálló funkcióval készült a Yettel

Nem mindennapi fejlesztéssel bővült a Yettel alkalmazása péntek 13-ára: a szolgáltató ügyfelei GPS koordináták segítségével rögzíthetik és oszthatják meg, ahol fekete macskát láttak. 

Egyesek szerint a péntek 13 és a fekete macska külön-külön is rosszat jelent, a két jel együttállása sokakban fokozott borzongást vált ki. Bár a Yettel alkalmazás Advanced Fekete Macska Riporting System (AFMRS) funkciójának debütálására a méltán rettegett péntek 13-át választotta a szolgáltató, az új funkció várhatóan állandó része marad a vállalat appjának. Az AFMRS-nek azok is örülhetnek, akik szerencsehozóként tekintenek a fekete macskákra, hiszen a funkció bekapcsolásakor kiválaszthatják, hogy inkább elkerülnék vagy inkább kereszteznék azokat a helyszíneket, ahol korábban fekete macskát riportoltak. Mivel mindannyian tudjuk, mit is jelent a péntek 13 és mire képesek a fekete macskák, a funkció országhatáron kívül is elérhető, sőt a várható kezdeti sikerek után a nemzetközi terjesztésben is lehetőséget lát a szolgáltató.


Ahogy az öreg bölcs mondta: csak azokban a babonákban higgy, amik működnek is” – foglalta össze Mészáros Attila, a Yettel vállalati kommunikációs igazgatója.

A szolgáltató hangsúlyozza: a funkció túl van a béta teszteken, élesben is használható, csupán azt a hibát nem sikerült megfejteni, hogy teliholdkor miért akadozik a működése. Vissza nem igazolt megoldás lehet, ha ilyenkor a bal zsebünkbe egy gerezd fokhagymát helyezünk (csücskeivel észak és dél felé mutatva), a tesztek során ez többségében megoldotta a feltárt műszaki anomáliát.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?