Nagy pénzeket hozhat a felhő a közeljövőben

A felhő körkép szerint 2026-ig a vállalati alkalmazásokból származó bevételek elérhetik a 385,2 milliárd dollárt. 

Az IDC előrejelzése szerint a vállalati alkalmazások növekedése 2026-ra eléri a 385 milliárd dollárt, miközben a Microsoft felvásárolta a Fungible startupot, a GCX és a Nordic összefog az adatközpontok növekedése érdekében, a Windstream pedig egységes kommunikációs platformot frissít az AWS-szel. A prognózis szerint a vállalati alkalmazásokból származó bevételek kétharmada a nyilvános felhő beruházásokból származik majd. A vállalati szoftvereknek lépést kell tartaniuk „a sebesség, a méretarány és a rugalmas üzlet iránti igényekkel” – mondta Heather Hershey, az IDC Worldwide Digital Commerce kutatási igazgatója.


Kép: Pure Storage

A szervezeteknek olyan eszközökbe kell befektetniük, amelyek „alkalmazásportfóliójukat naprakészen tartják” és automatizálják „az összes folyamatot, miközben kihasználják az innovációt és a rengeteg adatot is, hogy kreatívabb és rugalmasabb vállalattá váljanak a digitális világban”. A vállalati alkalmazások piacának növekedéséhez hozzájáruló technológiák közé tartoznak a SaaS és a felhőalapú alkalmazások, valamint az API-technológia. Az adatvédelemre és etikára vonatkozó új globális szabályozások szintén megváltoztatják a vállalatok adatgyűjtési és felhasználási módját. Ehhez kapcsolódik, hogy a Microsoft hétfőn bejelentette, felvásárolta a Fungible adatfeldolgozó egység (DPU) startupot. A felvásárlás pénzügyi kondícióit nem jelentették be, de korábbi jelentések szerint a Microsoft 190 millió dollárért vásárolná meg a startupot. „A DPU-k, azaz a szerverekben és az adatközpontok infrastruktúrájában dolgozó mikroprocesszorok iránti kereslet várhatóan felgyorsul az adatközpontú alkalmazások térnyerésével. A DPU-kat, más néven ‘Smart NIC-ket’ úgy tervezték, hogy a CPU-knál lényegesen gyorsabban dolgozzák fel az adatokat” – magyarázta Jeffrey Schwartz, a DataCenter Knowledge munkatársa.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.