A Nagyláb (Bigfoot) névvel illetett lény hívei szerint nem kizárt, hogy a Google Earth egyik felvételén látható sötét árnyék a szörnyé. 

Habár nincs tudományos bizonyíték a létezésére, tömegek hisznek Észak-Amerika mitikus szörnyének létezésében. Nemrégiben a Reddit közösségi oldalon került szóba a rejtélyes lény, miután egy fórumozó közzétett egy felvételt a Google Earth-ről, amelyen egy gyanús, sötét alak látható Colorado államban az Uncompahgre Nemzeti Erdőhöz közel – számolt be a brit Daily Star. A konkrét hely, ahol a szerzett tartózkodik, egy erdős szakadék mélyén található, ami ideális helynek tűnik egy olyan teremtmény számára, amely rejtőzködik az ember elől.

Az egyik hozzászóló, aki a környéken él, és saját bevallása szerint nagyon jól ismeri az erdőt, azt mondta, hogy van egy olyan szakasza a túrának, ahol rendszerint nagyon különös érzés keríti hatalmába, és ezzel nincs egyedül: állítólag az egyik ismerőse is ugyanígy érez, ha arra jár.

Nagyláb google earth
Fotó: Google Earth

Néhányan persze nincsenek meggyőződve arról, hogy a Google Earth-ön Nagyláb látható, már csak azért sem, mert az alak méreteiből ítélve sokkal inkább valószínű, hogy egy embert sikerült lencsevégre kapnia a Google műholdjának. Mások ennél is kevesebb fantáziával vannak megáldva: szerintük egy medve van a képen.

Aki esetleg nem tudná, Nagyláb Észak-Amerikai mitikus szörnyetege, amely arról nevezetes, hogy nagy lábnyomokat hagy maga után az erdőben. Habár a szörny létezése máig nem bizonyított, a tudósok nem zárják ki, hogy valóban él valahol egy emberszabású lény, melynek testét szőr borítja és hatalmas, izmos termettel rendelkezik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!