Hamarosan Teslát is bérelhetnek az európai uberesek

Bár itthon hivatalosan már nincsen Uber, Európa számos nagyvárosában hamarosan Polestar és Tesla elektromos autókat is hívhatunk, ha éppen arra járunk. 

Az Uber Európára is kiterjeszti az elektromos autókölcsönzését. A telekocsi szolgáltatás kibővítette a Hertz autókölcsönző céggel kötött szerződését, melynek értelmében 2025-ig akár 25 000 elektromos járművet biztosítanak az európai fővárosok számára, beleértve a Polestar és a Tesla autóit is – írja az Engadget. A bevezetés már a januári hónapban megkezdődik Londonban, és még ebben az évben eléri az olyan csomópontokat, mint Amszterdam és Párizs.


A vállalatok először 2021 végén állapodtak meg, amikor is a Hertz ígéretet tett arra, hogy 50 000 Tesla elektromos járművet biztosít az Uber-sofőröknek az Egyesült Államokban. Az autókölcsönző ügynökség azt állítja, hogy az Uber-partnerség Észak-Amerikában sikeres volt – eddig csaknem 50 000 sofőr bérelt Teslát.

Magyarországról még 2016-ban vonult ki hivatalosan az Uber, miután nem tudtak eleget tenni az új taxistörvénynek, ami súlyos büntetéseket és az alkalmazás felfüggesztését eredményezte volna.

Bár a Uber kezdeményezése szépen hangzik, valójában nincs sok választása a telekocsi-szolgáltatásnak. Az Egyesült Királyság és az Európai Unió 2035-ig betiltaná a fosszilis üzemanyagú új autók értékesítését, az EU-megállapodás pedig azt is megköveteli, hogy 2030-tól 55 százalékkal csökkentsék az új autók károsanyag-kibocsátását. Sok Európában működő autógyártó, mint például a Ford és a Volvo, arra számít, hogy a belsőégésű motorok gyártását 2030-ig csökkenteni fogják.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?