A Fruit Logistica – Startup-ok a fenntarthatóbb jövőért

A globális frissáru-üzletág vezető szakkiállítása megújítja támogatását az adatvezérelt ellátási láncok, a mesterséges intelligencia, a robotizált automatizálás, az intelligens agrár és más fejlett rendszerek iránt, amelyek új kereskedelmi lehetőségeket nyitnak meg.

Az üzletágat átalakító új technológiák várják a felfedezésre 2023. február 8-10. között a berlini Fruit Logistica kiállításon. „A gyümölcs- és zöldségszállítókra világszerte óriási nyomás nehezedik a költségek csökkentése és a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében” – mondta Kai Mangelberger, a Fruit Logistica igazgatója. „A Fruit Logistica kiállításon bemutatott digitális technológiák lehetőséget kínálnak számukra, hogy hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tegyék termelésüket és ellátási láncukat.”


A 3.1-es csarnokban az innovatív vállalatok a tavalyi Fruit Logistica-n debütált Smart Agri területen számos digitális megoldást mutatnak be. Ezek közé tartoznak a mesterséges intelligencia-alapú robotizált betakarítógépek (IAV), precíziós permetező drónok (ABZ Innovation), fejlett öntözési koncepciók (Irriot és Topraq) és autonóm szántóföldi járművek (Ant Robotics).

FRUIT LOGISTICA 2023Február 10-én pedig, a Disrupt Agriculture témája alatt a Fruit Logistica negyedik Start-up napja a 2.1-es csarnokot az úttörő innovációk hálózatépítő központjává alakítja. A világ 20 leginnovatívabb technológiai start-up vállalkozása mutatja majd be termékeit, projektjeit és ötleteit a Start-up Area-ban. A 2.1-es csarnok ad otthont a Start-up szinpadnak is, ahol a start-upok és az intelligens agrárvállalkozások a kiállítás harmadik napján mutatják be előremutató üzleti ötleteiket, technológiáikat és jövőképüket.

A bemutatott technológiák között lesznek olyan mesterséges intelligenciával működő platformok, amelyek segítenek megjósolni a tárolhatósági időt (Freshsens), figyelmeztetnek az élelmiszerbiztonsági kockázatokra (iComplai), és elősegítik az ellátási láncok közötti együttműködést (Obortech). Emellett olyan vállalatok, mint a 7Sense Agritech, a Bluetentacles és a Smart Watering Solutions intelligens öntözési technológiákat mutatnak be, amelyek mindegyike képes a víz- és energiafogyasztás drasztikus csökkentésére.

A Fruit Logistica Smart Agri területéről, a Start-up Day-ről és a Start-up Stage-ről, valamint az összes start-up és kiállító profiljáról további információk a Fruit Logistica Online-on, valamint a Fruit Logistica weboldalán találhatók.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?