Ezek ma a legjobb tv készülékek!

Teljesen szubjektív vélemény arról, hogy melyik a ma Magyarországon kapható legjobb tv.

Gyakran merül fel, hogy melyik a legjobb tv, amit jelenleg Magyarországon kapni lehet. Most erre adunk, szigorúan szubjektív választ. Azt lényeges kiemelni, hogy a 2023-as, legfrissebb termékek legkorábban valamikor a tavasz közepe-vége felé érkezhetnek a boltokba, tehát ez most csak a jelenlegi elérhető termékekre vonatkozik. Három kiemelten fontos szempont volt, ami alapján döntöttünk.


  • Képminőség
  • Hangminőség
  • Okostévé

Két modellt választottunk, szerintünk tehát jelenleg ezek a legjobb tévék. Nem meglepő módon mind a kettő OLED képalkotási technológiára épül, jelenleg ez az eljárás produkálja a legjobb képminőséget.legjobb tv

De a panel csak egy dolog, a képfedolgozó chipen is sok múlik, ezért nem mondhatjuk, hogy minden OLED televíziónak egyformán jó a képe. A hangrendszer pedig szintén eltérő lehet, és a smart funkciók terén is markáns különbségek fedezhetőek fel. Na de jöjjön a lényeg, a két legjobb tv!

Samsung S95B

A cég 2022-ben lépett színre a saját fejlesztésű QD-OLED, azaz kvantumpontos OLED kijelzővel ellátott tévéjével. Ez a Samsung S95B, aminek a képe elképesztően jó, gyakorlatilag hibátlan. 60 wattos 2.2.2 csatornás integrált hangrendszere remek megszólalást produkál. Az exkluzív Tizen smart rendszer pedig könnyen kezelhető, az alkalmazáskínálat is rendben van, és egyéb remek extra funkciókat is kínál.

Panasonic LZ2000

A Panasonic LZ2000 az LG Display által gyártott WOLED kijelzőt használja, amelyből a saját képfeldolgozó chip képes kipréselni a jelenlegi maximumot. A színpontosság, színgazdagság terén is megveri a riválisait, legalábbis az általunk elvégzett műszeres mérések alapján. A mozgásmegjelenítés is hibátlan, a 160 wattos (!!) integrált hangrendszer pedig az iparág legjobb hangminőségét produkálja. A MyHomeScreen okostévé rendszer nem annyira erős, mint mondjuk a Samsung megoldása, de tény, hogy igen gyors, nagyon stabil, és kifejezetten felhasználóbarát.legjobb tv

Itt kell megjegyezni azt, hogy a Sony A95K-nak is itt lenne a helye a kép és a hang alapján, azonban annyira gyatra a Google TV okostévé rendszer, ami miatt nem tudjuk jó szívvel a legjobbak közé betenni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?