A CNET technológiai szakportál jobbnak látta, ha egy időre szünetelteti a mesterséges intelligencia által írt cikkek közzétételét az oldalán. 

Alig egy hete számoltunk be arról, hogy a népszerű amerikai technológiai hírügynökség, a CNET több hónapon át mesterséges intelligencia által írt cikkeket tett közé a weboldalán. A gond nem is ezzel, hanem azzal volt, hogy a hírportál nem tette egyértelműen világossá az olvasók számára, hogy ki, pontosabban mi van a szóban forgó írások mögött. A cikkek írójaként ugyanis a CNET Money Staff volt megnevezve, ami szabad fordításban annyit tesz, hogy a CNET pénzügyi osztálya. Az olvasók csak a félrevezető elnevezésre rákattintva értesülhettek arról, hogy valójában egy meg nem nevezett mesterséges intelligencia produkálta az adott írást.

A The Verge most arról számolt be, hogy a technológiai oldal vezetése egyelőre szünetelteti a mesterséges intelligencia által írt cikkeket, valamint a jövőben nagyobb átláthatóságot ígérnek a program működésével kapcsolatban. Úgy tudni, nem csak az olvasók, de a portál dolgozóinak többsége sem tudta, mikor használták a mesterséges intelligenciát, illetve a rendszer működésével sem voltak tisztában.

Habár a CNET azt állította, hogy a cikkeket humán újságírók szerkesztették és ellenőrizték, ez feltehetően nem volt teljesen igaz, ugyanis a Futurism súlyos hibákat fedezett fel az egyik ilyen írásban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!