Ez a szuperolcsó okostelefon lehet az év egyik nagy slágere

A Motorola Moto E13 nem egy innovációs nagyágyú, viszont kevés pénzt is kérnek el érte.

A friss elektronikai eszközök árai elszálltak, mint a gólyák nyár végén. Az olcsó termékek iránt viszont a kereslet nő, és emiatt lehet óriási siker az idei évben a Motorola új telefonja. Ez a Moto E13, aminek fejlesztése során az lehetett a mottó, hogy „se innovatív-se drága”, vagy valami hasonló jól hangzó okosság.


Motorola Moto E13
Motorola Moto E13

A termékről ugyanis még egy jól képzett, megszállott hazudozó sem állíthatná, hogy technológiailag magas szintet képvisel. A Moto E13 ugyanis egy alacsony teljesítményű Unisonic T606 chipsetet és 4 GB RAM-ot kapott, ez a kombó pedig ma már csak kevés erő leadására képes. Szóval például a jobb grafikájú játékokat, a képszerkesztést, videóvágást nyugodtan el lehet felejteni. A 60 Hz-es, másodpercenként 60 képkocka megjelenítését szavatoló, HD+ felbontású 6,5 inches LCD kijelzőt se lehet büszkén mutogatni. A színek jó eséllyel fakók, a kontraszt vacak, a részletesség alacsony, a HDR-ről pedig le kell mondani. Jó eséllyel a fényerő ahhoz épp elég, hogy napfénynél látható maradjon a kép, de csak úgy, hogy a tónusok már meglehetősen fakónak tűnnek.

A hátulján egy darab 13 megapixeles főkamera kapott helyet, szóval se makró, se ultraszéles, se zoom egység nincs rajta, a szelfi kamerája pedig 5 megapixeles. Ez pedig azt jelenti, hogy a képalkotási képességei meglehetősen alapszintűek. De ez persze nem túlzottan meglepő, hiszen az olcsó mai okostelefonokra ez általánosan jellemző. Aki sokat akar videózni, fotózni, fontos, hogy sötétben is jó képek készüljenek, annak bizony drágább modell mellett kell döntenie.

Motorola Moto E13
Motorola Moto E13

A dizájnja ránézésre nem valami nagy szám, de ennél többet nem is nagyon vártunk. A termék ugyanis várhatóan 120 eurós, azaz mintegy 45 000 forintos áron kerül majd a boltokba. Ennél olcsóbb 2023-as mobil pedig idén alig lesz a jelek szerint. Szóval mindent összevetve a Motorola Moto E13 azoknál válhat be, akik nem tudnak vagy akarnak sokat áldozni egy készülékért, cserébe nem is várják el a nagy tudást.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?