Philips The One teszt: Van még potenciál az LCD tévékben?

Milyen a képe a Philips The One tévének? Hogy szól? Fut rajta a Netflix? Egyáltalán megéri megvenni? Kiderítettük!

LCD tv 2022-ben?

Ha a magasabb kategóriás televíziók kerülnek szóba, akkor mindenki a QLED és OLED tévékre gondol. Tény, hogy ezek a technológiák uralják az innovatív, nagy tudású és ennek megfelelően drága prémium szegmenst, azonban akad még olyan vállalat, amely lát fantáziát ezen a szinten is a hagyományosabb LED LCD eljárásban.


Philips The One

Közéjük tartozik a Philips, hiszen a cég az idei évben is színre lépett egy ilyen televízióval
Ez pedig a The Performance családba tartozó Philips The One névre hallgató termék, amelynek 65 inches változatát mi is megvizsgáltunk közelről alaposan.

Elegancia

Arra nagyon odafigyeltek, hogy már a külsején is látszódjon, hogy nem valami gagyi, filléres darabról van itt szó. Azaz magyarán ráfeküdtek a dizájnra szépen. Kezdték azzal, hogy terveztek hozzá egy kifejezetten csinos, matt ezüst színben pompázó talpacskát, amely jól is néz ki, és kellően stabilan tartja a marha nagy képernyőt.

Philips The One

Azt a képernyőt, amely pont ugyanolyan színezést kapott, azaz az is ezüstösen csillog, és így végeredményül egy kifejezetten elegáns és egyben extravagáns külsejű termék született, amiből nem szaladgál túl sok a mai tévés mezőnyben. Nekünk kifejezetten tetszik a látvány! A Philips The One tipikusan olyan tv, amit ha meglátnak a vendégek, csak annyit mondanak, hogy „húha”.

Ambilight

És ekkor még csak be sem kapcsoltuk a tévét, mert ha ez megtörténik, akkor jön a második, sokkal nagyobb „HÚÚÚÓÓÓŰŰŰHAAA”. A termék ugyanis megkapta a cég egyedülálló csodafegyverét, az Ambilightot. Erről már írtunk korábban részletesen, úgyhogy most röviden csak annyit, hogy a hátlapra szerelt LED-ek misztikus, a képernyőn látható tartalomtól függően változó fénygömbőcöt kreálnak a készülék köré.Ambilight

Ez, főleg sötétben valami döbbenetesen jól néz ki, és aki még nem nagyon találkozott ezzel korábban, az biztos, hogy percekig csak az állát fogja keresgélni a földön. Az Ambilight egyébként hosszú távon sem idegesítő, és szerintünk jobbá teszi a tévézés élményét, de persze akár ki is lehet kapcsolni.

Képminőség

A televízióba lelke egy 65 inches, azaz 165 centiméteres képátlójú Direct LED háttérvilágítású IPS panel, amelyből a cég saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciával felturbózott P5 képfeldolgozó chipje hivatott kihozni a legtöbbet. A két komponens pedig jól dolgozik együtt, hiszen a képi világ teljesen rendben van.

Philips The One

Nem annyira átütő, mint amit a cég OLED televíziói produkálnak, mert a tökéletes fekete, és ezáltal a végtelen natív kontraszt megteremtésére nincs mód. A csúcs natív kontraszt 1100:1, ami kiemelkedőnek nem nevezhető, és a maximális fényerő is kisebb (705 nit a méréseink szerint), mint a mai csúcs OLED és QLED televíziók produkálnak, és emiatt a HDR anyagok visszaadása nem annyira látványos.

A színek egyébként normális beállítások mellett naturálisak, szépek, és a homogenitásra sem lehet panasz, mert zavaró felhősödés nem érzékelhető. A betekintési szög remek, azaz csak akkor érzékelhető a tónusok enyhe fakulása, ha valaki extrémen kiszorított pozícióból, oldalról nézi a kijelzőt. A mozgás visszaadása remek, ugyanis semmilyen komolyabb anomáliát nem tapasztaltunk. Néha bele lehet futni enyhe akadozásba, de ezen hatékonyan lehet segíteni a Perfect Natural Motion névre hallgató szolgáltatás bekapcsolásával. Ilyenkor a processzor virtuális képkockákat számol ki, és illeszt be a valódiak közé, amelytől az agy folyamatosabbnak érzékeli a mozgást.

Hang

A Philips The One meglehetősen átlagos hangrendszert kapott, hiszen két darab 10 wattos rejtett hangszóró került bele, és a készüllék különálló dedikált mélynyomóval nem rendelkezik. Hanghibák, azaz zörgés, zúgás-búgás, kopogás nem jelentkezett, de azért ez ezen a szinten már alapelvárás. A mélyeket nem nagyon hallani, emiatt a végeredmény kicsit steril, élettelen, művi. A hangerőre egyébként nem lehet panasz, hiszen a modell egy átlagos méretű szobát gond nélkül képes megtölteni hangokkal.

Okostévé

A gyártó magasabb kategóriás televízióihoz hasonlóan a Philips The One is az Android TV nevű smart rendszert kapta meg. Ez magyarul is tud, egész felhasználóbarát, és sok ezernyi applikáció közvetlen elérését, azaz futtatását teszi lehetővé. Ezek között akad egy halom totálisan érdektelen darab, viszont megtalálhatóak a kínálatban a manapság rendkívül népszerűnek számító online streaming alkalmazások.

Philips tv

Azaz az HBO Max, az Amazon Prime Video, a YouTube és a Netflix is. Van egy raklap játék is, és hardver (MediaTek MT9970 chipset + 4 GB RAM) egy fokkal erősebb, ezért a 3D-s grafikájú programokról sem kell feltétlenül lemondani. Nyilván ezek nem fognak olyan minőségben futni, mint a csúcstelefonokon, de a tévék között még így is a jobbak közé tartozik. A Google Assistant támogatás révén a hanggal történő vezérlés és keresés is megoldott, ami nagyon hasznos lehet.

Ár

A Philips The One 65 hüvelykes változata 430 000 forintba kerül. Ez a tudásához képest korrekt ár (sajnos, hiszen az idei modellek jelentősen megdrágultak). Egy remek dizájnnal bíró, az átlagosnál jobb képminőséget produkáló televízióról van szó, amelyet az Ambilight emel ki a termékóceánból. Raádásul a teszt megírásának pillanatában a tévé még akciós is a Philipsnél!

Kinek ajánljuk – Philips The One

– Prémium ligás LED LCD tévét akar
– Nem szeretne OLED tévét
– Fontos a kiemelkedő dizájn
– Online streaming szolgáltatásokat használ

Kinek nem ajánljuk – Philips The One

– Olcsó, belépő szintű tévében gondolkodik
– Fontos a kiemelkedő hangzás
– Lényeges a tökéletes kontraszt

Még több információ a Philps The One televízióról a termék honlapján

 • Dizájn
  (4.5)
 • Képminőség
  (4)
 • Kezelés
  (4)
 • Hang
  (3)
 • Ár/érték arány
  (4)
3.9

Összegzés

A Philips The One egy szokatlan, de abszolút életképes LED LCD tévé. Váratlanul jó képminőséggel, remek kezeléssel és dizájnnal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?