Rossz hírünk van: tényleg nincs 30 TB-os SSD 14 ezer forintért

Átverés volt az egész, még a Walmart sem áruét igazi, 30 TB-os SSD-t 14 ezer forintnak megfelelő összegért, így azt máshol sem érdemes keresni. 

Azt hihetnénk, hogy az adattárolók ára folyamatosan esik, így manapság már olcsón lehet hozzájutni mondjuk egy nagy kapacitású SSD-hez. Például egy 30 TB-os SSD-hez, 38,99 dollárért az amerikai Walmartban?


Sokan ráugrottak az akcióra, de a Computer Clan rájött, hogy az egész egy nagy csalás (persze nem a Walmart részéről). Nem volt nehéz persze rájönni, egy 1 TB-os hordozható SSD is több mint háromszor ennyibe kerül. Azért a YouTube-csatorna emberei megvették az akciós meghajtót, majd kiderült, hogy egy Petmoto nevű cég forgalmazza, a termékoldala pedig már megszűnt időközben. Driver sincs hozzá már.

Bár látványban a Samsung T5 és T7 modelleket másolja ez az SSD, de hiába hirdetik USB 3.1 Gen 1-esnek, valójában 18,1 MB per másidperces átvitelre képes. És mindössze 124,9 GB a kapacitása. Az átvitel pedig USB 2.0-s sebességen történt.

Persze az eszköz megbontása után mindent megmagyarázott, hogy a házba egy 128 GB-os microSD memóriakártyát rejtettek. A vicces rész pedig az, hogy miután kivették, a kártya már 61 MB per másodperces átvitelt tudott. És egy ilyen kártyát kevesebb mint feleennyiért meg lehet venni. A Walmart egyébként már eltakarította a terméket, de ez is mutatja, hogy a névtelen adattárolókat jobb elkerülni…

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?