Latin-Amerikába is belibegett egy kínai kémballon

A Pentagon szerint a Latin-Amerika felett észlelt objektum hasonló ahhoz a feltehetően kínai megfigyelő légballonhoz, amely az Egyesült Államok légterébe is belépett a napokban. 

A Pentagon szóvivője közölte, jelentést kaptak arról, hogy egy léggömb lebeg Latin-Amerika felett, és jelenleg úgy gondolják, hogy egy újabb kínai megfigyelő ballonról lehet szó – írja a The Washington Post. Néhány nappal ezelőtt az USA légkörében is észleltek egy léggömböt, amely Kanada határát is átlépte.


Testvéroldalunk, az Uzine számolt be arról, hogy a Pentagon csütörtökön azt jelentette, hogy az országa felett kínai kémlégballon repült át. Az észlelést követően a helyi hatóságok azonnali intézkedéseket hoztak, hogy a kémballon ne juthasson „érzékeny” információk birtokába. Az USA biztos abban, hogy a szóban forgó objektum Kínához tartozik.

A felvételen az Egyesült Államok felett lebegő léggömb látható.

Kína először nem ismerte el, de nem is tagadta, hogy a szóban forgó légballon hozzájuk tartozik, ám később egy közleményükben azt írták, hogy az Egyesült Államok felett repülő eszköz egy „polgári léghajó”, amelyet az időjárásról szóló információk gyűjtésére használnak. Az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztviselője azonban cáfolta ezeket az állításokat, és azt nyilatkozta, hogy a légballon érzékeny helyszíneken tartózkodott, beleértve a Malmstrom légibázist, ahol az ország három nukleáris rakétasilójának egyike található.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?