Adnál bő négymilliót egy ezeréves Voodoo 5 kártyáért?

Az eBay felületén feltűnt egy bőven nagykorú Voodoo 5 videokártya, aminek a licitje már most bőven négymillió forint felett van. 

A teljes nevén 3DFX Voodoo 5 6000 Rev 3700A 128 MB prototype 210-0391-001 nem mai gyerek, és teljesítményben mikroszkópikus egy RTX 4090-hez képest, ugyanakkor árában mégis többszörösébe kerül úgy, hogy még el sem adták. Ez pedig annak köszönhető, hogy az eBay-en található a termék, ami bár benne van a korban, a cikk írásának pillanatában mégis 4,3 millió forintos licitnél tart. Úgy, hogy az aukció vége majd a következő hétfőn lesz, eddig 54 ajánlat érkezett rá, és tegnap még 9 500 dollárnál járt, ami nagyjából 1 millió forinttal volt kevesebb, mint a mai.


Sejthető, hogy ennyi pénzért valamit tudnia kell a kártyának, és ez így is van, mivel egy egészen egyedi, prototípusként funkcionáló darabról beszélünk. Ezt személyesen Hank Semenec a 3DFX mérnöke alakította át úgy, hogy képes legyen teljesen stabilan dolgozni 8X FSAA (full-screen anti-aliasing) mellett a maga négy grafikus magjával. Az eladó szerint erre egyébként valóban alkalmas mind a mai napig. A többi Voodoo 5 6000 prototípussal ellentétben ez a 6K projekt későbbi szakaszából származik, ahol a hibák túlnyomó többségét kijavították. További érdekessége, és ez is felfelé hajtja a licitet, hogy soha nem került sorozatgyártásba, így aki magáénak tudhatja majd, az valóban egy nagyon egyedi darab birtokosa lesz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?