Még lehet jelentkezni az év egyik legizgalmasabb diákversenyére! A tét óriási!

A Samsung és az EdisonKids idén harmadik alkalommal rendezi meg az Megoldások a holnapért kihívást. A kezdeményezés nyertesei összesen 6 millió forint értékben választhatnak Samsung készülékeket.

Hamarosan indul Megoldások a holnapért a kihívás, amelyben január és június között az ország leginkább előremutató ötleteit keresi a neves szakemberekből álló zsűri és amelyre a tudomány, technológia iránt érdeklődő, valamint a társadalom jobbá tételéért aktívan tenni vágyó 12 és 18 év közötti diákok jelentkezhetnek.


A 2-6 fős csapatok egy tanáruk bevonásával február 20-ig nevezhetnek egy kétperces bemutatkozó videóval, amelyben a problémafelvetést és a megoldási javaslatukat prezentálják fenntarthatóság, a jövő oktatása vagy a közösség kategóriában.

Az ötven kiválasztott csapat szakértői támogatással indul el a jövőtervezés útján. Online közösségi tanulási platformon csatlakozhatnak az innovatív workshopokhoz, ahol megismerkedhetnek a design thinking módszertannal és a strukturálatlan problémák megoldási lehetőségeivel, melyeket a későbbi tanulmányaik, munkájuk során is alkalmazni tudnak.

megoldások a holnapért

A program célja, hogy a résztvevő fiatalok, tanáraik és a mentorok együtt járják végig a jövőtervezés minden lépcsőfokát és közösen dolgozzák ki a legjobb megoldást az innovatív felvetésekre. Az együttműködésben rendkívül fontos az EdisonTanárok szerepe, ezért a program során ők a közös workshopokon felül személyes mentorálásban, facilitációs képzésben részesülnek.

A nyolc középdöntős csapat újabb képzéseken dolgozhat tovább ötletének megvalósítási módján, ahol már a szakmai és Samsung mentorok is támogatják őket a visszajelzéseikkel, iránymutatásukkal. A döntő előtt pedig egy prezentációs tréning is segíti a résztvevőket, hiszen

a három nyertes csapat 6 millió forint összértékben válogathat a Samsung eszközeiből, hogy saját, a kísérő tanáruk és iskolájuk eszközparkját gyarapítsa.

Érdemes tehát mihamarabb összeállítani egy csapatot, kiszemelni egy problémát és kitalálni rá egy megoldást, vagy legalábbis a megoldás csíráját, mert a nyeremények mellett ez egy nagyon jó lehetőség a jövőépítésre. Az 50 csapatban ugyanis várhatóan több mint 200 kreatív diák lesz, akik közt akár a jövő egy-egy nagy reménysége is feltűnhet, így a közös programokon fontos ismeretségek, barátságok is köttethetnek, sőt, ki tudja, akár közös vállalkozások alapjai is megszülethetnek.

További információkat, a jelentkezés feltételeit, valamint gondolatébresztésként a tavalyi nyertesek videóit és ötleteik leírását megtaláljátok az EdisonKids weboldalán!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?