legnépszerűbb netflixes idei év
Fotó: Variety

Sőt, a Netflix úgy volt vele, „az üt először, aki igazán nagyot üt és először”, szóval feljebb tolta a megosztással kapcsolatos árat is. 

A vállalat, a világ legnagyobb előfizetéses streamingszolgáltatása, hónapok óta ígérte a befektetőknek, hogy széles körben igyekeznek kezelni a jelszómegosztás problémáját. Hozzá kell tenni, nem voltak ám mindig ennyire morcosak, mert anno a Netflix egyik tweetjében még az szerepelt, hogy

„a szerelem a jelszó megosztása”.

Reed Hastings alapító pedig 2016-ban kifejtette, hogy szereti, ha az emberek osztoznak a Netflixen. Tavaly azonban a vállalat elkezdte tesztelni a fiókmegosztás pénzzé tételének módjait, miután az elmúlt évtized legmélyebb előfizetői veszteségét könyvelte el. A világszerte több mint 230 millió előfizetővel rendelkező cég saját számításai szerint több mint 100 millió fiókot osztanak meg. Szerdán aztán a streaming szolgáltató közölte, Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban aznapi hatállyal bevezette az „extra tag” alszámlák díját.

netflix
Kép: Netflix

A Netflix által tavaly óta néhány latin-amerikai országban tesztelt rendszer mintájára arra kérik azokat az előfizetőket, akiknek a tagságát egy „elsődleges helyszínen” túl is használják, hogy fizessenek külön. Az extra tagdíj Kanadában havi 8 C$, Új-Zélandon 8 NZ$, Portugáliában 4 euró, Spanyolországban pedig 6 euró. Azt nem tudni, hogy más országokban mikor vezetik be a díjakat. És most jön a lényeg, mert ez azonban lényegesen drágább, mint a latin-amerikai országokban, ahol a fiókmegosztás már eddig is érvényben volt. Chilében, Costa Ricában és Peruban, ahol először tesztelték ezeket a díjakat, az extra tagi fizetni való átlagosan nagyjából 25%-a volt a Standard csomag költségének. Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban azonban jelentősen magasabb ennél.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!