Újabb leépítés jöhet a Metánál

Hírlapértesülések szerint Mark Zuckerberg vállalata, a Meta újabb elbocsátásokat tervez a tavaly novemberi tömeges leépítés után. 

A Financial Times jelentése szerint a Facebook anyavállalata, a Meta újabb leépítéseket helyezett kilátásba. A gazdasági portál szerint a technológiai cégnél a munka az utóbbi időben lelassult, és valószínűleg szerkezetátalakításra fog sor kerülni, miután befejezték a személyzet teljesítményének felülvizsgálatát.


Tavaly júniusban Chris Cox, a Meta termékigazgatója „komoly időkre” figyelmeztette a cég alkalmazottjait, megjegyezve, hogy most kell csak igazán odatenniük magukat, ha bizonytani szeretnének. A Facebook anyacége szeptemberben létszám-stoppot és átszervezéseket jelentett be a költségek csökkentése érdekében.

Novemberben a vállalat munkavállalóinak 13 százalékától, azaz közel 11 ezer alkalmazottól vett búcsút világszerte. Ezzel a cég történetének legnagyobb mértékű leépítésére került sor.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?