Összeomlik a Facebook? Minden idők legnagyobb leépítése jön

Döbbenetes mennyiségű munkatárstól válik meg a közösségi oldal mögött álló Meta nevű cég.

Nagyon úgy tűnik, hogy repedeznek a Facebook Birodalom korábban megingathatatlannak tűnő alapzatai. A cég vezetője, Mark Zuckerberg ugyanis bejelentette, hogy kirúgják a Meta névre keresztelt vállalat munkavállalóinak 13 százalékát. Több, mint 11 000 ember lábára kötnek útilaput, ami a valaha volt legnagyobb leépítés a konszern életében.
Annak ellenére meglepő a dolog, hogy már régóta látszik, hogy a dolgok nem mennek jól. A Zuckerberg által beharangozott Metaverzum valahogy nem akar megtelni élettel, és sokak szerint az egész koncepció úgy ahogy van borzasztó.


facebook összeomlás

Eközben a Facebook nem, hogy nem növekszik, hanem tömegek hagyják el, mert elegük van abból, hogy mivé vált mostanra a közösségi oldal.

Azaz, hogy az ismerősök posztjai már alig látszódnak, viszont tele van a fal mindenféle idegesítő reklámmal, gusztustalan gyalázkodással, propagandával.

Hogy hiába tilt az ember, így is állandóan az orra elé kerülnek a nem kívánt tartalmak, hogy az oldal sokszor belassul, és hogy állandóan önkényesen módosítanak a szabályozáson. Hogy az AI rengeteg embert tilt ki ok nélkül, mások pedig életveszélyesen fenyegetőzhetnek, ocsmánykodhatnak, és hogy aki fizet, arra más szabályok vonatkoznak.

fb
Azt még az elemzők találgatják, hogy mi az oka a brutális leépítésnek. Hogy mi a cél ezzel, hogy honnan fognak erőforrásokat elvonni, és ez milyen hatással lesz az éppen futó projektekre. Közben pedig rengetegen tapsolnak, mert ebben is az általuk gyűlölt Facebook bukását, eljelentéktelenedését látják.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?