Neil deGrasse Tysonnak fogalma sincs arról, mi lehet a Japánban talált fémgolyó

Még Neil deGrasse Tyson asztrofizikus sem tudja, mi is valójában az a titokzatos fémgolyó, amit a japán tengerparton találtak. 

A héten bejárta a sajtót az a hír, miszerint egy óriási golyó sodródott partra a japán Hamamatsu városánál, és egyelőre nem tudni, honnan ered, vagy mi lehet. Miután a hatóságokhoz bejelentés érkezett a titokzatos objektumról, azonnal lezárták a helyszínt, és bombaszakértők segítségét kérték, akik megállapították, hogy a tárgy nem fog felrobbanni.


A furcsa golyó természetesen azóta is téma a médiában, nem is csoda, hiszen jelenleg sem tudják megmondani, pontosan mi lehet a gömb. Találgatások persze vannak bőven: az ufóktól elkezdve a Dragon Ball mesén át az elszabadult kikötői bójáig sok mindent említenek. Most a neves asztrofizikust, Neil deGrasse Tysont kérdezték arról, mit gondol, mi lehet a sokak fantáziáját megmozgató objektum.

Fogalmam sincs” – mondta a tudós a CNN-nek, hozzátéve, hogy valószínűleg nem olyan érdekes, mint amilyen teóriákat gyártanak vele kapcsolatosan. Az interjút készítő újságíró ezután nevetve megjegyezte, hogy a fizikus sok mindenre nem tudja a választ. „Mert ez a felfedezés” – vágott vissza Tyson. „A felfedezés az, amit akkor tesz az ember, amikor nem tudja, mit tesz.

Tyson szerint az emberek hajlamosak túlmisztifikálni a dolgokat, ám az igazság legtöbbször kevésbé érdekes, mint amit a fantáziánkkal teremtünk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?