Olimpiai sportág lesz a Just Dance

Nem csalás, nem ámítás, az olykor egész komoly fizikai kihívásokat jelentő Just Dance valóban olimpiai sportág lesz. 

Júniusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság esport hetet rendez, amely néhány új eseménnyel bővíti a 2021-ben indult olimpiai virtuális sorozatot. Persze ez nem azt jelenti, hogy az egyébként horror pénzeket kereső Overwatch 2 legjobbjait fogjuk látni, hanem a megmérettetések a virtuális mozgásra koncentrálnak. Az olimpiai Esports Week újdonságai az íjászat, a tenisz, a Taekwon-do, és – badumm tsssszzzz! – a Just Dance. Hozzá kell tenni, hogy van még Gran Turismo, kerékpározás, baseball, vitorlázás, és sakk. Ez utóbbi persze sokkal inkább az agyat mozgatja meg, mint a testet, de Twitch-en hatalmas népszerűségnek örvend, így nem csoda, ha beemelik.


Kép: Ubisoft

Az olimpiai esporthét technikailag ma, március 1-jén kezdődik a selejtezőkkel, míg a döntő megmérettetéseket június 22-25. között rendezik Szingapúrban. Itt persze hosszasan lehetne vitatkozni, hogy sport-e az esport, mert sokak szerint csak az sport, ahol az ember megizzad, és büdös lesz. De ha távolabb lépünk, abszolút lehet sportként tekinteni rá, hiszen a legjobbaknak nagyon komoly munkájuk van abban, hogy ők legyenek a világ élvonalában. Tehát nem csupán arról van szó, hogy valaki suli/munka után hazamegy, bekapcsolja a gépet, és egy pár órát ellövöldözget CoD-ban, vagy elkattintgat LoL-ben. Ami pénzeket pedig össze lehet szedni, arról ne is beszéljünk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?