Olyan monitort villantott az Alienware, aminek a legfőbb tulajdonságát egy csomóan nem is veszik észre

Az Alienware legújabb gamer monitorja 500 Hz-es frissítéssel dolgozik, de ezt a felhasználók jelentős része nem is fogja észlelni. 

Habár a Dell monitorja, az Alienware AW2524 első körben a március 21-én esedékes megjelenésekor a tengerentúlon lesz elérhető, annyiban mindenképpen érdekes a téma, hogy ez az első 500 Hz-es megjelenítő. A 829,99 dolláros (300 ezer forint) monitor 24,5 hüvelykes, és 480 Hz-es natív képfrissítési frekvenciával rendelkezik (ami már szintén elképesztően gyors), de ezt túlhajtották, hogy elérje az 500 Hz-et. Ez a sebesség azonban kompromisszumokat is jelent, mivel 1080p a maximális felbontása.


Kép: The Verge

A TN panel helyett tükröződésmentes IPS-szel van szerelve, ami a színek és a betekintési szögek szempontjából nagyszerű lehet. Az 500 Hz kapcsán hozzá kell tenni, hogy a legtöbb ember 360 Hz felett már nem veszi észre a különbséget, szóval valójában elég korlátozott a célközönség. Nagyjából azoknak lehet fontos, akik arra tették fel az életüket, hogy a legjobbak legyenek a frissítésre különösen kihegyezett multiplayer címekben. Azt is meg kell említeni, hogy egyébként az árazása egészen baráti, tekintve a Samsung Odyssey Arkot, ami 3500 dollárt kóstál, és az bizony 1,25 millió forint. Viszont az Alienware újdonsága elvileg nem sokáig birtokolja a leggyorsabb címet, mivel az ASUS is nagyon készül, hogy a második negyedévben piacra dobja 540 Hz-es termékét. De az vélhetően durvább árat kap, hiszen a ROG család tagja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?