Kirúgja „humán” dolgozóit a mesterséges intelligenciát használó szerkesztőség

Felmondott több újságírójának is az a nagy múltú tech portál, amely az elmúlt hónapokban azzal került be a hírekbe, hogy szépen csendben a mesterséges intelligencia (MI) által generált cikkeket publikált. 

Amikor egy vállalat foglalkoztatottjainak egy részét elbocsájtva, akkor ennek bejelentésénél nem nagyon lehet szépíteni a dolgokat. A CNET technológiai hírportál vezetősége a dolgozóknak küldött e-mailjükben sajnálatukat fejezték ki a leépítés miatt, amelyre állítólag azért volt szükség, hogy a vállalat „műveleteit” és „technológiáját” leegyszerűsítsék.


Ma átszervezéseket hajtottunk végre a csapatban, aminek eredményeként számos kolléga távozik a CNET-től” – áll a vállalati e-mailben. Azt egyelőre nem tudni, pontosan hány embert érint a leépítés, de a szöveg szerint a vállalat a szórakoztató elektronika, otthon és wellness, energia, távközlés és személyes pénzügyek témákhoz kapcsolódó erőforrásokat prioritásként kezeli. A Futurism szerint ezek azok a témakörök, amelyekkel viszonylag könnyű bevételt szerezniük a híroldalaknak. Hogy a mesterséges intelligencia által írt cikkek mennyiben járultak hozzá a humán munkaerő elbocsátásához, arról nem esik szó az emailben.

Januárban bombaként robbant a hír, hogy a CNET MI által írt cikkeket tesz közzé a weboldalán, ami önmagában még nem is lenne nagy gond, az viszont már igencsak problémás, hogy a híroldal láthatóan mindent megtett annak érdekében, hogy az olvasó számára ne legyen egyértelmű, hogy egy algoritmus kreálta a szövegeket. Az sem segített az ügyön, hogy a cikkek állítólag tele voltak hibával, sőt: plagizált is a program. A cég átmenetileg fel is függesztette az MI használatát, ám a Futurism jelentése szerint alig egy hónappal a szüneteltetés bejelentése után már arra készülnek, hogy visszahozzák az algoritmus által írt cikkeket a felületre.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?