Egy éve rajtolt el itthon az HBO Max, és milyen jól tette!

Egy éve, ezen a napon indult el itthon az HBO Max streamingszolgáltató, amely olyan sorozatoknak ad otthont, mint a Sárkányok háza, A Fehér Lótusz és a jelenleg is futó The Last of Us

Március 8-án az HBO Gót leváltotta itthon az HBO Max video on demand szolgáltatás, amely a WarnerMedia filmes és televíziós könyvtárából kínál tartalmakat, a már meglévő tartalmak mellett pedig saját gyártású filmekkel és sorozatokkal is szolgálnak az előfizetőknek. A Warner Bros. filmjei a mozipremiert követően nem sokkal az HBO Maxra is felkerülnek, így többek között a Robert Pattinson-féle Batman, a Black Adam, a Legendás állatok: Dumbledore titkai és az Elvis is nézhető a streamingszolgáltatón.


Ami a saját gyártású tartalmakat illeti, a streamingszolgáltató tavalyi zászlóhajós sorozata egyértelműen a Sárkányok háza volt, amely 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, és a Targaryen-ház felemelkedését és bukását követi nyomon. Jelenleg, a streamingszolgáltató tartalmai közül a The Last of Us viszi a prímet, amely a Naugthy Dog által készített, azonos című posztapokaliptikus videójátékán alapul. Az említett sikersorozatokon túl olyan címek érkeztek még a kínálatba, mint a Fehér Lótusz, az Eufória új évada és A besúgó – igaz, utóbbit tavaly nyáron váratlanul eltávolították az oldalról.

2023 nyarán egyébként meg fog szűnni az HBO Max, és egy új szolgáltatás veszi át a helyét. Ennek oka, hogy a WarnerMedia médiaóriás összebútorozott az ismeretterjesztő programkínálatáról ismert Discovery-vel, és Warner Bros. Discovery néven közös részvénytársaságot alapítottak. Egyelőre nem világos, hogy mennyibe fog kerülni a HBO Max és a Discovery+ egyesüléséből létrejövő platform, de elképzelhető, hogy áremelkedéssel kell majd számolniuk az előfizetőknek. Érdekesség, hogy a jelek szerint az HBO Max-szal ellentétben a Discovery+ mint önálló streamingszolgáltatás nem fog megszűnni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?