Kegyetlenül megszívta a nagy tech cég az amerikai bankcsődöt

A Roku a teljes készpénzállománya negyedét tartotta a bedőlt SVB bankban. Ez katasztrofális hatással lehet a vállalatra, kezdik kirugdosni az embereket.

Március 10-én az egyik legnagyobb amerikai pénzintézet, a Silicon Valley Bank (SVB) csődöt jelentett. Egy rakat Szilícium-völgyi tech vállalkozás tartotta itt a pénzét, vagy annak egy részét. Köztük a Roku nevű streaming szolgáltató, smart platform fejlesztő és tévét is kínáló vállalat, amely teljes készpénzállományának 26 százalékát, durván 500 millió dollárt tárolt a cégnél.


roku svb
Ez az összeg a jelenlegi információink értelmében ELÚSZOTT! KÖDDÉ VÁLT! Ennek hátterébe most ne menjünk bele, röviden csak annyi, hogy rengeteg undorító és kétes húzással érte el az SVB, hogy rá ne vonatkozzanak bizonyos szabályok, és így a költségeik alacsonyabbak voltak, és a riválisoknál jobb feltételeket kínáltak a partnereiknek. Emiatt a bank vonzó lehetett számos cég, így a Roku számára is, akik most viszont kőkemény pofonba szaladtak bele.roku svb

A Rokuék azt állítják, hogy nincs para, simán túlélik ezt a balhét, meg se fognak rezdülni. A képet viszont árnyalja, hogy a környéken élő forrásaim (konkrétan ott lakó, és IT területen mozgó ismerősök) szerint már most a hétvégén elkezdődtek a kirúgások. Az SVB rengeteg kisebb-nagyobb tech cégnek okoz óriási problémát, és a Roku lehet a legnagyobb hal, amely beledöglik ebbe a gigantikus bukásba. Mindez pedig alapjaiban rengetheti meg a streamingpiacot is akár.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?