A TikTok betiltásával fenyegetőzik az USA

Trump után a Biden-kormányzat is a TikTok tyúkszemére lépne, ha a kínai tulajdonos nem ad túl a részesedésén. 

A Biden-kormányzat követelte, hogy a TikTok kínai tulajdonosa adja el a népszerű alkalmazásban lévő részesedését, különben az Egyesült Államokban esetleges betiltással kell szembenéznie. A lépésre azért került sor, mert az amerikai tisztviselők egyre inkább aggályosnak tartják, hogy az amerikai felhasználók adatai átkerülhetnek a kínai kormányhoz. Az eladásra vonatkozó követelést a közelmúltban nyújtotta be az Egyesült Államokban történő külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottság, ami egy több ügynökséget tömörítő szövetségi munkacsoport. Ez olyan fúziókat vizsgál, amelyek eredményeként egy külföldi vállalat amerikai vállalatot irányíthat. A tisztviselők legfőbb aggodalma az, hogy a kínai kormány a közösségi platformon keresztül tematizálnák a megjelenő tartalmakat, így befolyásolva az amerikai közvéleményt.


tiktok gyerekek

A Pew Research Center 2022-ben közzétett felmérése szerint az amerikai tizenévesek mintegy 67%-a mondta, hogy használta már a TikTokot. Az alkalmazás növekvő népszerűsége csak növelte a törvényhozók és az amerikai kormányzat félelmeit. Ennek köszönhető az is, hogy a hónap elején a képviselőház külügyi bizottsága megszavazott egy törvényjavaslatot, amely felhatalmazná Joe Biden elnök kormányát arra, hogy országszerte betiltsa a TikTokot. Hozzá kell tenni, a TikTok többször is kijelentette, hogy nem osztja meg az adatokat a kínai kormánnyal, de a vállalat megjegyzései nem voltak elegendőek a törvényhozók megnyugtatására. A népszerű közösségi platform tulajdonjogával és a nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggodalmak nem új keletűek. A Trump-kormányzat sikertelenül szorgalmazta a betiltást az Egyesült Államokban, de ezt a törekvést végül a bíróságok megakadályozták.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?