Közösen pályáztatnak a britek és a svédek a klímavédelemért

A svédek és az angolok a kis- és középvállalkozásokra koncentrálnak, és társfinanszírozott projektekkel védenék a klímát. 

A GSM Association (GSMA) megnyitotta a GSMA Alap az Éghajlatváltozással Szembeni Ellenálló Képességért és az Alkalmazkodásért című pályázatának legújabb fordulóját. A kis- és középvállalkozások, valamint a startupok a célcsoport, amelyek mobil és digitális megoldásokat kínálnak az alacsony jövedelmű és az éghajlatváltozás által veszélyeztetett lakosság számára a kiválasztott régiókban. Az érintettek 100 000 és 250 000 font közötti támogatásra pályázhatnak. Az alapot az Egyesült Királyság Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatala (FCDO) és a svédek Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynöksége (Sida) támogatja. Az alapból 15-18 hónapig tartó, Afrikában, Dél- és Délkelet-Ázsiában, a Csendes-óceáni szigeteken, a Karib-térségben, Guatemalában, Bolíviában, Kolumbiában, Albániában vagy Moldovában megvalósuló projektek részesülnek támogatásban.


Kép: Earth.com

A nyereségorientált induló vállalkozásokra a társfinanszírozás követelménye vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a projekthez szükséges pénzeszközök egy részét saját maguknak kell előteremteniük. Előnyben részesülnek azok a megoldások, amelyeket már sikeresen kipróbáltak és teszteltek a felhasználók. Az alap célja olyan projektek támogatása, amelyek olyan üzleti modelleket és megközelítéseket fejlesztenek ki, amelyek más piacokon is kiterjeszthetők és megismételhetők, valamint innovatív felhasználási eseteket tesztelnek. A GSMA innovációs alapja eddig 17,7 millió fontot folyósított, és 80 partnerséget kötött mobilhálózat-üzemeltetőkkel. Az előző fordulóban 70 országból 524 pályázat érkezett, a legtöbb projekt – 78% – Afrikából, további 19% pedig Ázsiából. Összesen 12 induló vállalkozás kapott támogatást, amelyek többsége a mezőgazdaság mobil és digitális technológia segítségével történő javítására összpontosít. A kenyai Aquatech és a tanzániai Simusolar a IoT halgazdálkodásban való felhasználására összpontosított, míg az egyiptomi BENAA a IoT segítségével a szennyvizet öntözővízzé alakítja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?