A metaverzum és az 5G akár még barátok is lehetnek

A Meta szerint a metaverzum az 5G-s viszonyok között nem igényel további beruházásokat ahhoz, hogy hibátlanul működjön. 

A Meta két munkatársa nemrégiben bővebben nyilatkozott az 5G és a metaverzum viszonyáról. Ennek kiemelendő mondata, hogy fejlődése nem fogja megkövetelni a távközlési szolgáltatóktól a beruházásokra szánt összegek kényszerű növelését. Kevin Salvadori és Bruno Cendon Martin szerint ahogyan a mobiltelefonunkat is olyan helyeken használjuk előszeretettel, úgy a kiterjesztett valóság használatának túlnyomó többsége is Wi-Fi-n keresztül történik majd. Az 5G használata mellett semmi nem indokolja azt, hogy mobilhálózati kapacitásokat kellene növelni.


Kép: Road to VR

Ez az állítás már csak azért is fontos, mert 2022 februárjában Dan Rabinovitsj, aki szintén a Metánál húzza az igát, azt mondta a metaverzum megvalósításához jelentős előrelépésekre lesz szükség a hálózati késleltetés, a szimmetrikus sávszélesség és a hálózatok általános sebessége terén. Azt is mondta egy bő éve, hogy a magával ragadó élményhez forradalmi fejlesztésekre lesz szükség a hálózati átviteli sebességben. Természetesen az azóta eltelt idő alatt sok minden történt a Metánál. Többe között a befektetők mélyrepülésbe taszították a vállalat részvényeit, és nagyjából 21 000 munkahely szűnt meg. Felmerülhet annak a lehetősége is, hogy a szolgáltatóknak majd fizetniük kell azért, hogy a metaverzum bekerüljön a kínálatukba. Ezzel kapcsolatban a Meta úgy érvel, hogy a Facebook sem volt fizetős, de egy időszakban kimondottan csábító opció volt a távközlési vállalatok kínálatában.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?