Új csúcstévéket hozott Magyarországra a Samsung

A Samsung az Unbox & Discover 2023 esemény keretében mutatta be legújabb televízióit, a Samsung NEO QLED és OLED portfólió új tagjait. 

A legújabb Neo QLED modellek között idén is van 4K és 8K felbontású termék (a borítóképen ők láthatók). Az MI felskálázás javítja a gyengébb minőségű felvételek hangzását, a Q-Symphony funkció pedig lehetővé teszi, hogy a TV hangszórói, a kompatibilis hangprojektorokkal izgalmas hanghatásokat, és még inkább magával ragadó élményt keltsenek életre. 


A Samsung az OLED termékcsaládot is több új frissítéssel egészítette ki. Ilyen például a Neural Quantum Processzor 4K is, amely mesterséges intelligenciát használ a rosszabb minőségű képek feljavításához.  A Samsung OLED készülékei emellett Dolby Atmos® és a Mozgáskövető hangzás+ (OTS+) funkciókkal is rendelkeznek – ez utóbbi lényege, hogy a tévé elemzi a közvetített tartalmat, és hangban is leköveti a képernyőn játszódó eseményeket.

Fotó: Samsung

Az Unbox & Discover eseményen a vállalat olyan stratégiai célokat és újdonságokat is kiemelt, mint például a fentarthatóbb termék életciklus kialakítása, amelyen a vállalat jelenleg is aktívan dolgozik. A 2023-ban megjelent tévék, monitorok, digitális kijelzők és távirányítók csomagolásait átalakították, többek között a műanyag ragasztószalagokat és -tekercseket papírra cserélték, illetve a dobozokból kivették a kapcsokat, és ragasztóval helyettesítették őket. Emellett az új, harmadik generációs SolarCell távirányító már nem tartalmaz eldobható elemeket, mivel a 2.4 GHz-es rádiófrekvencia-vételen keresztül tölthető, a Wi-Fi routerek által kibocsátott jelekből pedig energiát nyer a fenntarthatóbb otthoni megoldásokért. A felhasználók okostelefonjukról vagy tévéjükről is aktiválhatják az MI Energia üzemmódot, amellyel nyomon követhetik és ellenőrizhetik az energiafelhasználás mértékét és a fogyasztással kapcsolatos felhasználói szokásokat.

A Samsung legújabb, 2023-ban megjelent tévéi már előrendelhetők. A Samsung Neo QLED 4K TV, Samsung Neo QLED 8K TV, valamint Samsung S90C OLED TV előrendelésére 2023. április 12-én reggel 9 óráig, míg az S95C típusú OLED TV előrendelésére 2023. május 2-án reggel 9 óráig van lehetőség. Az Előrendelési promócióról további részletek a Samsung weboldalán keresztül érhetők el.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?