A Twitter véletlenül közzétette a felhasználók aktfotóit

Egy hiba folytán a Twitter Circle funkción keresztül megosztott fotók privátból nyilvánossá váltak. 

A Twitter tavaly mutatta be a Circle névre keresztelt funkcióját, amely kicsit olyan, mint az Instagram esetében a Close Friends, vagyis a Közeli Barátok: a dolog lényege, hogy a felhasználó létrehozhat egy úgynevezett szűk kört, amely olyan tagokból áll, akikkel tényleg bármikor bármit megosztana. Az itt közzétett bejegyzéseket csak és kizárólag az felhasználó által létrehozott kör tagjai láthatják – legalábbis mostanáig ez így volt.


Múlt péntek óta ugyanis több twitterező is arról számolt be, hogy olyan emberek is reagálnak a Circle-bejegyzéseikre, akik nem tagjai a körnek, vagyis elviekben látniuk sem szabadna ezeket tweeteket. Ez a dolog, amellett, hogy súlyosan megrendítheti a felhasználók bizalmát a Twitter felé, akár veszélybe is sodorhatja őket abban az esetben, ha például valaki bizalmas információkat oszt meg a körével, majd a tweet végül másokhoz is eljut a közösségi hálón keresztül.

Az egyik felhasználó például arról írt, hogy a minap megosztott egy aktfotót a Circle funkción keresztül, majd csodálkozva látta, hogy számára idegen személyek is reagáltak a fotójára.

A Twitter a cikk írásának pillanatáig nem erősítette meg, hogy mi a probléma, és hogy mikor fogják azt kijavítani. Ahogy a TechCrunch és mások is megjegyzik: a közösségi média platform továbbra is egy automatizált válasz e-maillel reagál a sajtó megkereséseire, amelyben mindössze egy kaki emoji található.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?