A Predator Orion X képében dob újat az Acer

Az Acer nem az a cég, amely olyan PC-kel árasztaná el a piacot, amiktől könnybe lábad a szemünk. Most azonban itt a Predator Orion X. 

Az Acer Predator Orion X nem úgy néz ki, mint bármelyik asztali számítógép, amit a cég korábban eladott, és nem csak azért, mert nem követi az „ez a szó szerint idegen megesz téged” vonalat. A ház három különálló zónával rendelkezik az egyes fő komponenscsoportok számára, amelyekhez az elemek az előlapon látható „Zóna 01”, „Zóna 02” és „Zóna 03” reteszek meghúzásával érhetők el. A kettes zónában lakhat egy RTX 4070 Ti, 4080 vagy akár egy egyedi folyadékhűtéses, három slotos RTX 4090. Itt találhatók a hőblokkok és GPU hűtéséért felelős ventilátorok, amelyeket úgy terveztek, hogy közvetlenül a ház oldalához illeszkedjenek, valamint két 2,5 hüvelykes SATA SSD- vagy HDD. A jobb oldalon a Zone 01-ben található a CPU (ami akár egy 6 GHz-es i9-13900KS is lehet), a tápegység, az alaplap, az akár 64 GB DDR5 memória és a maximum 2 TB-os elsődleges SSD. A hármas zóna pedig a levegőáramlást, és a vízhűtést szolgálja ki. Kicsit nehezen látható, de van egy üveglap is, amely a ház elejére illeszkedik, illetve egy opcionális fejhallgató tartó. Van még egy további cserélhető NVMe SSD modul is, amely úgy tűnik, hogy kihúzható az elülső részből.


Kép: The Verge

Az Acer szerint az egész PC súlya 9 kg alatt van, és Killer E3100G ethernet (ez 2,5 Gbps) és Wi-Fi 6E is a csomag része. A portok közé tartozik két USB3.2 Gen1 (egy Type-C és egy Type-A), egy mikrofon és egy kombinált csatlakozó az elülső oldalon, egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C port, három USB 3.2 Gen2 Type-A port, két USB 2.0 és egy RJ45, amely a hátulján található. És vajon mennyibe kerül egy ilyen gép? Ez a rendszer 2 999,99 dollárról indul a POX-650 esetében, Intel Core i5-ös processzorral, 16 GB RAM-mal, 512 GB tárhellyel és egy 4070 Ti-vel, csak léghűtéssel és H770-es alaplappal. Ez jelenleg egymillió forint, ami látva a hardveres összeállítást, nem feltétlen a minél jobb ár-érték arányra van kihelyezve. A POX-950-ért 5000 dollárt kell fizetni, amiért cserébe i9-13900KS és folyadékhűtéses RTX 4090, valamint  32 GB memória, 1 TB tároló, valamint Z790-es alaplap jár. Jó hír azonban, hogy a Predator a tengerentúlon is csak valamikor szeptemberben jelenik meg, tehát van még idő gyűjteni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?