Hegyekben állnak a mobiltelefonok, és nem viszik őket

A mobiltelefonok ágazata jelenleg egy olyan hullámvölgyben van, amiben a gyenge kereslet miatt nagyok a készletek. 

A Canalys e hét elején közölt első negyedéves számai 12%-os csökkenést mutattak a mobiltelefonok eladását illetően, és ez már az ötödik egymást követő negyedéves visszaesés. Az elemző cég szerint az alacsonyabb eladások az iparági várakozásokon belül maradtak, és a helyi makrogazdasági körülmények, valamint a gyenge fogyasztói kereslet miatt következtek be, a márkák árcsökkentései és erőteljes promóciói ellenére. Szerinte a második negyedév végére viszonylag egészséges szintet érhetnek el a mobiltelefon-készletek, de még túl korai lenne megjósolni a kereslet élénkülését. A tajvani chipóriás TSMC csütörtökön a legutóbbi bejelentésében a második negyedévre 15,2-16 milliárd dolláros bevételt prognosztizált, ami a tavalyi év azonos időszakában még 18,2 milliárd dollár volt.


yettel készülék
Fotó: NextPit

Azt is közölte, hogy az első negyedévben 19 százalékkal csökkent az árbevétele a decemberi negyedévhez képest, amit a romló makrogazdasági körülményeknek, a gyenge végfelhasználói keresletnek és a vevők készletkiigazításának tulajdonított. A bevétel egyharmadát kitevő okostelefonos chipek értékesítése 27%-kal esett vissza. A TSMC vezérigazgatója, CC Wei egy eredménybeszámolóban elmondta, hogy a vártnál tovább tart a tavaly év végén megmaradt készletek apasztása. Ahelyett, hogy csökkenni kezdett volna a számuk, a chipkészletek valójában tovább nőttek a negyedik negyedévben a gyengülő gazdasági feltételek és a gyengébb kereslet miatt . Ráadásul a végfelhasználói kereslet élénkülése a kínai Covid utáni újranyitást követően szintén elmaradt a várakozásoktól. Egy másik nagy chipgyártó, a Samsung már a termelés visszafogására készül, miután e hónap elején 96%-os profitcsökkenést prognosztizált az első negyedévben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?