Olívaolajat könnyezett egy Szűz Mária-szobor

Hívek sokasága zarándokolt el ahhoz az új-mexikói templomhoz, melynek Szűz Mária szobra állítólag könnyeket hullatott. 

A könnyező vagy éppen vérző szobrok és kegytárgyak nem ismeretlenek a keresztény vallás történetében, leggyakrabban a Szűz Mária szobrok szokták elsírni magukat. A világszerte tapasztalt misztikus jelenségek hívők ezreit, millióit vonzzák, akik a csodás testi vagy éppen lelki gyógyulás reményében zarándokolnak el ezekre a helyekre, vagy egyszerűen csak azért, hogy a saját szemükkel láthassák az isteni csodát.


Még 2018 májusában történt az az eset, hogy egy Új-Mexikó állambeli templom vezetősége azt állította, hogy Szűz Mária szobruk elsírta magát. A nem mindennapi esemény állítólag pünkösdvasárnap történt a Las Cruces-i római katolikus egyházmegye hívei szeme láttára.

Később a szakértők megvizsgálták az anyagot, amely a szoborból kifolyt, és kiderült, hogy nem könnyről van szó, hanem illatszerrel kevert olívaolajról, amely összetételében hasonlít a keresztény szertartásoknál használatos krizmához, ami olaj és balzsam megszentelt keveréke – idézte fel az esetet az IFL Science. A templom fenntartói és papjai tagadták, hogy bármi közük lett volna a csodálatos könnyezéshez, valamint arra hivatkoztak, hogy a templomi kamerái rögzítették volna, ha földi halandó keze lett volna a dologban.

Az elmúlt években több hasonló esemény is szárnyra kapott a médiában. Az egyik legvitatottabb eset még 1995-ben történt, amikor is az olaszországi Civitavecchia város Szűz Mária szobra könnyezett vért, ám a későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a vér egy férfitól származik. A szobor tulajdonosa, egy Fabio Gregori nevű férfi a felszólítás ellenére sem volt hajlandó DNS-tesztet csináltatni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?