Ebből a videójátékből adtak el a legtöbbet a világon

Minecraft? Grand Theft Auto V? Red Dead Redemption 2? Sosem fogod kitalálni, melyik a legtöbbet eladott videójáték a világon. 

Napjainkban szinte minden hónapban van egy-egy olyan játék, amit a rajongók felkapnak, majd a helyüket a következő hónapban egy másik újdonság veszi át. Vannak ugyanakkor olyan jól menő klasszikusok is, amelyek időről időre rengeteg felhasználót vonzanak, ráadásul ezek általában olyan komplex, sokrétű videójátékok, melyek sokadjára is meg tudják lepni valami újjal a játékost.


Ha minden idők legsikeresebb videójátékai kerülnek szóba, többnyire olyan címek jutnak eszünkbe, mint a fentebb is említett Minecraft, GTA V, Red Dead Redemption 2, esetleg a The Last of Us vagy a Mario Kart 8. Egy összesítés nemrégiben azonban arra jutott, hogy még mindig egy igazi veterán alkotás vezeti a listát.

Az amerikai IGN friss jelentése szerint minden idők legtöbbet eladott videójátéka nem más, mint egy ügyességi és logikai videójáték, a Tetris, amelyből kapaszkodjatok meg: 520 millió darab fogyott világszerte, ebből 400 milliónál is több volt a fizetős mobiltelefonos eladás. Az 1984-ben megjelent játék volt az első olyan játékszoftver, melyet a Szovjetunióból az Amerikai Egyesült Államokba exportáltak.

Az addiktív természetű játék immár közel 40 éve köti le a játékosok millióit világszerte, időközben pedig természetesen az összes létező konzolra és operációs rendszerre megjelent.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?