Hogyan lehet még a sör is jobb az 5G segítségével?

Az 5G nem csak arra jó, hogy 4K-ban jöjjön a pornó, hanem még a sör is jobbá válhat általa. 

Habár maga a sörkészítés egy több ezer éves történelemre visszatekintő dolog, a Dell és a Exhibit A azzal kísérletezik, hogy az olyan fejlett technológiák, mint az intelligens érzékelők, az 5G eszközök és az edge computing hogyan javíthatják a világ egyik legkedveltebb italának elkészítését, és ezáltal ízét. Az Exhibit A egyébként egy kézműves sörfőzde a tengerentúlon, ami nagyjából 20 alkalmazottal dolgozik. A társalapító és főzdefőnök Matthew Steinberg szerint egy nagyon fáradságos munkáról van szó, hiába hiszik sokan, hogy a sörfőzés az egy szuper móka. Kis műhelyként pedig nincs pénzük több tízezer dolláros berendezésekre. Így jutottak el a Dellhez, mivel kíváncsiak voltak, mely folyamatokat lehet automatizálni, normalizálni, racionalizálni.


Sör
Kép: Andres Amayuelas – Pixabay

Az egyik legnagyobb kihívás a konzisztens ízek fenntartása volt, amihez a Dell az 5G Open Innovative Lab segítségét kérte. Így vált lehetővé az automatizált erjesztés. Mostantól az alkalmazottak 5G kapcsolaton keresztül bárhol hozzáférhetnek az olyan adatokhoz, mint a hőmérséklet és a nyomás, illetve megnézhetik, hogy a fermentorok a specifikáción belül vagy kívül vannak-e. Ezenkívül figyelmeztetést kapnak, ha a hőmérséklet vagy a nyomás a tartományon kívülre esik. A 6 és fél éves sörfőzdének 15 erjesztője van, amelyek közül hármat ezekhez az érzékelőkhöz csatlakoztattak. Korábban a főzdefőnök késő éjszakákig maradt a munkahelyén, vagy már hajnalban bent volt, mert az említett értékeket csak analóg műszereken lehetett követni. Az 5G-s megoldással viszont már önmagában az egy hatalmas előrelépés, hogy távolról is tudja, éppen mi történik a folyamatban. Bár az együttműködés még csupán a kezdeti lépéseknél jár, az már most egyértelmű, hogy a kamerákkal, érzékelőkkel, és ötödik generációs technológiai eszközökkel megtámogatott sörfőzés folyamata egyszerűbbé, hatékonyabbá, olcsóbbá, és ezáltal még jobbá teheti a kézműves sörök készítését és minőségét.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.