Irgalmatlan pénzért ment el Paul Walker Nissan Skyline-ja

A Holdról is látható pénzösszegért kelt el az a Nissan Skyline R34 GT-R, amit Paul Walker hajtott a Halálos Iramban 4-ben. 

A zsánert kedvelők között rengetegen vannak, akik bármit megadnának egy ilyen autóért, de nem tehetik meg, mert nincs a párnacihában felesleges 1,357 millió dollárjuk. Akad azonban, akinek van, és nem volt rest a Bonham aukcióján ezzel a nyertes licittel megszerezni az autót. A bő 460 millió forintnak megfelelő összeg jelentősen több, mint korábban, hiszen legutóbbi árverezésekor a Nissan Skyline R34 GT-R-ért lényegesen kevesebb, 577 500 dollárt adtak. Azért hozzá kell tenni, hogy ez is bő 3 millió híján 200 millió forint.


Ez a konkrét példány a számtalan résszel rendelkező – egyre földtől elrugaszkodottabb megoldásokat felvonultató –  sorozat negyedik epizódjában tűnt fel. A Paul Walker által alakított Brian O’Conner az FBI részéről lefoglalt járművek közül választotta ki, hogy az utcai versenyek világába ismét visszatérve ténykedhessen a volán mögött. Az árverést bonyolító Bonham leírása szerint a forgatáshoz több járművet is használtak a filmben a Bayside Blue Skyline ábrázolására, de a náluk kínált autón kívül mindegyik csak felöltöztetett kaszkadőrkocsi volt. Ezek mind turbó nélküli, és alapfelszereltségű Skyline GT-T modellek voltak, amelyeket East Bear karosszériakészletekkel láttak el. A minél könnyebb driftelés érdekében ez a „dublőrautók” csak hátul kapartak. A film története szerint egyébként az autó végül felrobban, de szerencsére a forgatáskor az is csak egy beugródarab volt.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?