Logitech
Kép: Dailymotion

A Logitech alkatrészeket, és komplett javítószetteket is fog árulni a felhasználók számára, hogy azok odahaza reparálhassák eszközeiket. 

A leginkább elég jó kis PC-s perifériáiról ismert vállalat partnerséget kötött a barkácsolókkal bőven ellátott iFixittel. Ennek célja, hogy a vásárlóközönség odahaza javíthassa esetlegesen meghibásodott Logitech eszközét. Tekintve, hogy sokan igenis szeretik az egerüket, billentyűzetüket, kormányukat, miegymást, nem szívesen folyamodnak ahhoz a megoldáshoz, hogy amennyiben az elromlik, akkor vesznek másikat. Így tehát az egyik cél, miszerint a javíthatósággal csökkenjen az elektronikai hulladékok mennyisége biztos megvalósítható. Mindemellett úgy, hogy egy drágább periféria javítható, értelemszerűen maguknak a felhasználóknak is csökkennek a kiadásaik.

Kép: TechSpot

Első körben a Logitech MX Master és MX Anywhere egerek kerülnek bele a „javítsd magad” programba, és nincs információ, hogy ha lesznek további termékek, akkor azok mikor, vagy mely perifériák. Tudni kell, hogy az iFixit már most is több eszközt sorol az iFixit Logitech Repair Hubban. Ezek közül akad, ami tényleges útmutatást nyújt, de olyanok is vannak, amelyek jelenleg még csupán a helyet foglalják egy majdani tartalomfeltöltéshez. Hozzá kell tenni, az iFixit részéről nem ez az első ilyen partnerség, hiszen hasonlóban vannak a Google-lel, a Samsunggal, és a Valve-vel is. Az ilyesfajta otthonjavítós dolognak pedig azért is van előnye, mert irgalmatlan mennyiségű elektronikai hulladékot termelünk. És azzal, hogy egy meghibásodás esetén javítunk, nem pedig eldobunk és újat vásárolunk, máris tettünk valamit a környezetért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

 

 

ForrásThe Verge