Az 5G-ben a mobiltelefonok uralják a piacot

Az önálló 5G-s mobilhálózati eszközök viszonylatában a mobiltelefonok jelentős többségben vannak. 

A Global Mobile Suppliers Association kimutatta, hogy a bejelentett ötödik generációs mobilhálózati eszközök több mint felét (57,8 százalékát) a mobiltelefonok teszik ki. A Dgtl Infra hozzátette, hogy méretarányosan az 5G SA (stand alone) kisebb költségeket biztosít a vezeték nélküli szolgáltatók számára, jobb felhasználói élményt nyújt, és új felhasználási eseteket támogat. A GSA megjegyezte, hogy az 5G SA eszközök száma az összes bejelentett 5G eszköz százalékában folyamatosan emelkedik, mivel 2019 decemberében még csak az 5G eszközök 35,6 százalékát tette ki. Kizárólag a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható eszközöket tekintve a telefonok még nagyobb arányt képviselnek a maguk 59,4 százalékával.


mobiltelefonok
Kép: Digit Insurance

A jelentés a világ 53 országában és területén 116 olyan szolgáltatót is azonosított, amelyek kísérleti, tervezett vagy tényleges telepítések formájában nyilvános 5G SA hálózatokba fektettek be. Ez az 524 ismert üzemeltető 22,1 százalékának felel meg. A chipkészlet- és eszközgyártók esetében az eszközökoszisztémát 80 bejelentett modem vagy mobilprocesszor/platform chipkészlet támogatja, amelyekről hat gyártó állította, hogy támogatják az 5G SA-t. A jelentés azt is leírja, hogy a piacon egy erős 5G SA ökoszisztéma kialakulását láthatjuk, amely chipkészleteket, sokféle típusú eszközt és a nyilvános és magánhálózatok felhasználóit egyaránt magában foglalja. Arra lehet számítani, hogy a piac egyre erősebbé válik, de ezt hétköznapi felhasználói fejjel sem nehéz felismerni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?