Walter Isaacson tollából érkezik Elon Musk életrajzi könyve, amely betekintést nyújt a különc multimilliárdos múltjába és jelenébe. 

A legtöbb olvasónk számára már ismerősen cseng Elon Musk neve, a dél-afrikai születésű milliárdos ugyanis igen gyakran kerül bele a hírekbe. Az elmúlt egy évben leginkább a Twitter miatti különböző botrányok és balhék kapcsán lehetett róla hallani, de elektromos autókat gyártó vállalata, a Tesla, valamint űrutazási cége, a SpaceX kapcsán is sokat cikkeznek róla a lapok. A techgururól most a híres író, újságíró, Walter Isaacson ír könyvet, aki korábban olyan hírességek életrajzát készítette el, mint Steve Jobs, Jennifer Doudna, Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin és Albert Einstein.

A kiadásért felelős Simon & Schuster sajtóközleménye szerint a könyv az üzletember nem túl vidám gyermekkorába is betekintést enged, többek közt arról is olvashatunk benne, hogyan zaklatták őt az iskolában rendszeresen (állítólag egy alkalommal odáig fajult a dolog, hogy Musknak egy hetet kórházban kellett töltenie). A fizikai sebek azonban eltörpülnek a lelki sérülések mellett, amit az apja, Errol Musk okozott neki.

Elon Musk életrajzi regénye
Fotó: Simon & Schuster
Musk kemény, de sebezhető férfi-gyerek, aki hajlamos a Jekyll és Hyde típusú hangulatingadozásokra, imád kockáztatni, tele van világmegváltó vágyakkal és epikus küldetéstudattal, mániákus intenzitása azonban időnként érzéketlenné és pusztítóvá teszi” – olvasható a kiadó közleményében. 

Elon Musk életrajza szeptember 12-én jelenik meg a tengerentúlon, a magyar kiadás pedig a világpremierrel egy időben érkezik a könyvesboltok polcaira a Helikon Kiadó jóvoltából.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!