A tegnapi nap folyamán a Netflix streamingszolgáltató elkezdte értesíteni a felhasználókat arról, hogy tilos a külön háztartásban élők közötti jelszómegosztás. A szigorítás Magyarországot is érinti. 

A jelszómegosztás jó ideje súlyos problémát jelent a Netflixnél, a vállalat saját bevallása szerint több mint 100 millióan használják jogtalanul a szolgáltatást világszerte, ami komoly bevételkiesést jelent számukra. Hivatalosan ugyanis csak az egy háztartásban élők osztozhatnának egy fiókon, vagyis a barátok, rokonok, ismerősök jó eséllyel kívül esnek ezen a körön. Hozzá kell tenni, hogy nem volt mindig ilyen morcos a streamingszolgáltató a jelszómegosztást illetően, 2016-ban ugyanis még az alapító Reed Hastings is azt mondta, hogy a jelszómegosztás a streaming műfaj velejárója.

Bár a cég korábban is próbálkozott hasonlóval, most minden eddiginél drasztikusabb eszközökkel igyekeznek rendet tartani, minek eredményeképp kedden 103 országban figyelmeztették a felhasználókat arról, hogy egy jelszót csak egy háztartás használhat. Szűkszavú vállalati közleményükből ugyan nem derül ki, hogy milyen módon fognak ellenőrizni, illetve a retorziókról sem tudunk meg semmit, ezúttal érezhetően komolyan gondolják a dolgot.

(Fotó: Shutterstock)

Habár a hazai felhasználók még nem kapták meg a figyelmeztetést, a 24.hu arról ír, hogy a Netlfix a lapuknak küldött sajtóközleményben megerősítette, a magyar felhasználókat is értesíteni fogják e-mailben, továbbá az is kiderült, hogy 990 forintos havi áron tudunk majd a fiókunkhoz vendégfelhasználót adni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!