Úgy tudni, a 17 éves fiú egy közösségi média poszt miatt próbált felmászni a hídra, ahonnan aztán leesett, és a kórházban belehalt a sérüléseibe. 

A szörnyű tragédia egy Los Angeles-i hídnál történt, ide próbált felmászni a fiatal, a hatóságok szerint azért, hogy egy látványos felvételt készíthessen a közösségi médiába – írja a Sky News. A rendőröket szombaton hajnali 2 körül riasztották a tinédzserhez, aki később a kórházban meghalt.

Az 588 millió dollárból készült hidat tavaly júliusban adták át, azóta többször is le kellett zárni, mivel rendszeresen illegális gyorsulási versenyeket rendeztek rajta. A híd emellett a tartalomkészítők közkedvelt helyszíne is, mivel  gyönyörű kilátás nyílik innen a városra. A hírportál megjegyzi: januárban egy férfit lőttek le a hídon egy illegális klipforgatás közben.

Sokan mindenre képesek egy jó fotó vagy videó érdekében. (Fotó: Getty Images)

A történet tragikus, de sajnos egyáltalán nem példa nélküli. Sokan szeretnének látványos közösségi média tartalmakat gyártani, és ennek elérése érdekében a felelőtlen, veszélyes helyzetektől sem riadnak vissza. A tragédiák ellenére virágzik a műfaj: áprilisban egy 13 éves ohiói fiú vesztette életét, miután teljesíteni akarta a TikTokon terjedő Benadryl-kihívást, amelynek az a lényege, hogy annyi allergia gyógyszert kell bevenni, amely már hallucinációkat idéz elő. A fiú végül annyi antihisztamint vett be, hogy kómába került, és a kórházban meghalt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!