TikTok-kihívás vezetett egy 13 éves fiú halálához

Életét vesztette egy 13 éves amerikai fiú, miután egy nagyon veszélyes TikTok-kihívást akart teljesíteni. 

Meghalt egy ohiói gyermek, aki részt vett a Benadryl-kihívásban a Tiktokon, amelynek lényege, hogy annyi allergia gyógyszert kell bevenni, amely már hallucinációkat idéz elő – számolt be a tragédiáról az Independent. A 13 éves Jacob Stevens annyi antihisztamint vett be, hogy kómába esett, majd meghalt.


Jacob édesapja, Justin Stevens az ABC6-nak adott interjújában elmondta, hogy fia otthon volt a barátaival, amikor úgy döntött, kipróbálja az életveszélyes közösségi média kihívást. A kihívás teljesítése közben a barátai filmezték a fiút, aki egyszer csak rángatózni kezdett, majd a földre zuhant.

Az apával lesújtó híreket közöltek a kórházban: Jacob örökre kómában marad, nem fog tudni felébredni. „Azt mondták, maradhat a lélegeztetőgépen, de csak feküdni fog, soha nem fogja kinyitni a szemét, soha nem fog levegőt venni, mosolyogni, járni vagy beszélni” – emlékezett vissza a megtört szívű édesapa. Jacobot végül hat nap elteltével kapcsolták le a gépekről.

A tragédia azután történt, hogy a texasi Fort Worth-i Cook Children’s Medical Center közölte, három tinédzsert kezeltek kórházban, miután „túlzott mennyiségű” allergiagyógyszert fogyasztottak. Ezt követően a Tiktok ugyan letiltotta a Benadryl kulcsszóra történő keresést az alkalmazásban, más keresőszavakkal azonban továbbra is elérhetőek maradtak a veszélyes kihívásról készült videók.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?