Kilép a komfortzónájából az angol Vodafone

A Vodafone UK „izgalmas újdonság” címszóval közölte, hogy egy olyan szolgáltatással bővíti portfólióját, ami kívülállónak úgy tűnhet, távol van tőle. 

A távközlési vállalatok már régóta kutatják az új bevételi forrásokat azáltal, hogy termékkínálatukat az alapvető csatlakozási szolgáltatásokon túlra is kiterjesztik. Tegyük hozzá,  változó sikerrel. De néhány szolgáltató kifejezetten termékeny volt ebben a tekintetben, gondoljunk csak a spanyol Másmovílra és a Telefónica España-ra. Mindkettő olyan szolgáltatások széles skáláját kínálja, amelyek kiegészítik hagyományos csatlakozási kínálatát. A Vodafone Spanyolország pedig a Securitas-szal együttműködve riasztószolgáltatásokat is árul, míg az Orange Spain az Orange Bankot indította el, és biztosítási szolgáltatásokat is elérhetők nála. Az Egyesült Királyságban a Vodafone most jelentette be egy olyan részleg létrehozását, amely egyetlen vertikális ágazatnak szenteli magát. Az újonnan indított Vodafone in Health kizárólag – mily meglepő – az egészségügyi vertikumra összpontosít.


videojátékok sebészek
Fotó: The Healthy

Nem ez az első alkalom, hogy a brit szolgáltató az egészségügyi szektort veszi célba: 2021 októberében új stratégiai szövetséget jelentett be a Deloitte-tal, hogy a Vodafone Egészségügyi Központ elindításával felgyorsítsa az összekapcsolt egészségügy bevezetését. Ezután 2022 decemberében Anne-Marie Vine-Lottot, az Oracle korábbi értékesítési igazgatóját nevezte ki ezen intézmény új vezetőjének. Ő azt mondta, az egység technológiai tanácsadóként és innovációs központként fog működni minden egészségügyi partnerük és ügyfelük számára. Vine-Lott egy nemrégiben megjelent blogjában azt is elmondta, hogy jobb együttműködésre van szükség az állami és a magánszektor között, ha egy teljesen digitális egészségügyi rendszert akarnak létrehozni. Rámutatott a lehetséges 5G felhasználási esetekre, például a németországi Düsseldorfi Egyetemi Kórházban az 5G-vel összekapcsolt drónok kipróbálására, amelyek a koraszülött csecsemők számára táplálékcsomagot szállítanak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?