A nemek között is van különbség a mobilinternet használatában

Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy a mobilinternet segítségével valamelyik nem esetleg több felnőttfilmet nézne a telefonján, mint a másik. 

2023-ban a mobilinternet egy átlagos fejlettségű országban már alapértelmezett jelenségnek számít. Az alacsony- és közepes jövedelmű országokban viszont kissé más a helyzet. Habár ezekben az államokban több nő használja a mobilinternetet, mint valaha, de a használat mértéke már második éve lassul, és továbbra is jelentős a nemek közötti különbség. A nők 19%-kal kisebb valószínűséggel használják, mint a férfiak, és a 900 millió nő közül, akik még mindig nem használják, csaknem kétharmaduk Dél-Ázsiában és Afrika Szaharától délre fekvő térségeiben él. A nemek közötti mobilhasználati különbségek itt a legnagyobbak.


Kép: Pixabay

A digitális integráció lassulása és az a tény, hogy a nemek közötti mobilhasználati különbségek nem csökkennek, aggodalomra ad okot, mivel egyre inkább összekapcsolt világunkban élünk. A Mobile Gender Gap Report 2023 (Jelentés a nemek közötti mobilhasználati szakadékról 2023) a legfrissebb adatokat, a nők mobilhoz való egyenlő hozzáférésének és mobilhasználatának fő akadályait, valamint a nemek közötti mobilinternet-szakadék megszüntetéséhez szükséges tennivalókat vizsgálja. Rávilágít továbbá az ezen akadályok kezelésének társadalmi-gazdasági előnyeire a mobilipar, a gazdaság és a társadalom területén, valamint maguk a nők számára. A jelentés megállapításai 12 alacsony és közepes jövedelmű országban végzett több mint 13 800 személyes felmérés eredményein, valamint a felmérési adatok későbbi modellezésén és elemzésén alapulnak. Aki részletesen szeretné tanulmányozni az adatokat, az ide kattintva könnyedén megteheti.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?