300 millió dolláros előleg az „Internetet mindenkinek” programra

Az USA „Internet mindenkinek” programja keretében az egyes államok történelmi összegű finanszírozást kapnak a nagysebességű net bővítésére. 

Minden egyes államnak más-más szükségletei és egyedi kihívásai vannak a digitális szakadék áthidalásában, de mégis vannak általános tendenciák, amelyek meghatározzák, hogy miként használják fel ezt a pénzt az „Internet mindenkinek” program keretein belül.


1. A digitális szakadék megértése – Az államok a finanszírozást arra használják fel, hogy azonosítsák a határaikon belüli, ellátatlan és alulszolgáltatott helyeket. Ez azt jelenti, hogy meg kell találni azokat a területeket, ahol csak 25/3 Mbps (ellátatlan) vagy 100/20 Mbps (alulellátott) sebességű internethozzáférés van. A tervezési támogatások felhasználásával a legnagyobb szükségletű területek meghatározásához az államok fogják eldönteni, hogy a finanszírozás hová folyik majd a közösségükön belül.
2. A szélessávú programok megerősítése – Jelenleg mind az 50 állam rendelkezik szélessávú programmal, de sokan a szövetségi finanszírozást a személyzet és a kapacitás bővítésére használják fel. A hivatalok vezető szerepet játszanak a törvény által előírt 5 éves cselekvési tervek megírásában is, mielőtt további infrastrukturális támogatásban részesülnének.

Wi-Fi wireless internet router on dark background 3d

3. Befektetés a befogadásba – Nem elég egyszerűen kiépíteni a hálózatokat. Az államok a digitális „méltányosságba” való befektetéssel gondoskodnak arról, hogy ezek a hálózatok „befogadók” legyenek. Ez így elsőre furán hangozhat, de arról van szó, hogy ez a munka magában foglalja a közösségek felmérését annak érdekében, hogy jobban megértsék, milyen akadályokba ütköznek az alulreprezentált csoportok az internet bevezetése előtt. Az államok a finanszírozást digitális méltányossági tervek kidolgozására is felhasználják annak biztosítása érdekében, hogy az emberek kihasználhassák az általuk kiépített hálózatok előnyeit.

A Biden elnök által aláírt kétpárti infrastrukturális törvény 65 milliárd dolláros történelmi összeget biztosít a szélessávú hálózatok finanszírozására. A finanszírozás magában foglalja a 42,45 milliárd dolláros Broadband Equity Access and Deployment (BEAD) programot és a 2,75 milliárd dolláros Digital Equity Act programot, amelyek célja, hogy biztosítsák az emberek számára a készségeket, a technológiát és a kapacitást az internetkapcsolat teljes körű kihasználásához.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?